Bedrijfsleven en onderwijs ontmoeten elkaar bij het Perron in Dronten

Het Almere College, Ichthus College en Landstede MBO geven gezamenlijk invulling van het nieuwe schoolgebouw vlak bij het station in Dronten; het Perron. Dat doen zij in samenspraak met het bedrijfsleven. Bijna tachtig mensen werden in De Meerpaal ontvangen om mee te helpen kleur te geven aan Het Perron.

Drie sprekers gaven hun visie op het thema verbinding werkveld en beroepsonderwijs. Ieder vanuit hun eigen perspectief en visie.

Afrekencultuur

Ron Dorreboom, pedagoog en didacticus gaf de scholen opdracht om in verbinding te blijven met het bedrijfsleven en te blijven kijken naar wat leerlingen kunnen. Hij hekelde het 'wij/zij denken' in de maatschappij en de toets- en afrekencultuur in het onderwijs.

Meine Breemhaar, een van de grootste ondernemers in Flevoland, gaf aan dat kinderen in het onderwijs de tijd en ruimte moeten krijgen om te ontwikkelen en dat ontwikkelen meer is dan rekenen en Nederlands alleen.

Dirk Minne Vis, wethouder economische zaken van de gemeente Dronten, vond dat het onderwijs binnen de wettelijke mogelijkheden creatief moet omgaan met de regels. Hij prees de drie scholen voor hun samenwerking en hun wens tot vergaande samenwerking met het werkveld in Dronten.

Ronde tafels

Na dit plenaire deel in de kleine zaal van de Meerpaal namen de gasten plaats aan ronde tafels bij een door hen gekozen onderwerp. De onderwerpen waarover gesproken met elkaar waren van `begeleiding van stagiaires' tot `welke mbo-2 opleiding sluit het best aan bij de wensen van de regio'.

Om structureel het werkveld te verbinden met het onderwijs, hebben de scholen aangegeven dit evenement jaarlijks te willen laten terugkeren.