Ottawa biedt kansen voor Nederlandse Cyber Security sector

Gepubliceerd op: 17 november 2015 | Gewijzigd op: 17 november 2015

Nederlandse bedrijven die actief zijn in cyber security en zaken willen doen in Noord-Amerika, kunnen een zachte landing maken in het Canadese Ottawa. Dit geldt ook voor bedrijven die actief zijn in (informatie)beveiligingsoftware, defensie- en veiligheidstechnologie.

Met de hulp van het Canada-Netherlands Cyber and Security Technologies Soft Landing Platform kunnen Nederlandse midden- en kleinbedrijven maximaal 3 maanden in Canada verblijven. U kunt tot 31 maart 2016 starten met deze proefperiode in de Canadese markt.

Hulp van het platform

Het Soft Landing Platform biedt onder meer:

* kantoorruimte bij Invest Ottawa;

* hulp en medewerking van mentors en specialisten;

* wereldwijde toegang tot partners en klanten;

* steun bij het verkrijgen van subsidies.

Het platform is een samenwerking van Invest Ottawa met The Hague Security Delta (HSD), Innovation Quarter (IQ), de Nederlandse Ambassade in Ottawa en de Canadese Ambassade in Den Haag.

Waarom Ottawa?

Ottawa heeft het grootste beveiligingscluster in Canada. De stad biedt Nederlandse bedrijven makkelijk toegang tot de Noord-Amerikaanse markt. Ook is Ottawa de hoofdstad van de G7 en staan hier de hoofdkantoren voor de federale overheid en ministeries. Denk aan het Department of National Defence, Public Safety Canada, de Royal Canadian Mounted Police, de Communications Security Establishment Canada en de Canadian Security Intelligence Service.

Meer informatie

Alle details over het Canada-Netherlands Cyber and Securities Technologies Soft Landing Platform vindt u op de website van The Hague Security Delta.