Grootste hotelketen ter wereld door overname Starwood door Marriot

Grootste hotelketen ter wereld door overname Starwood door Marriot

Een gigant onder de hotelketens ontstaat doordat hotelbedrijf Marriot de hotelketen Starwood overneemt. Het gaat om enorme aantallen van het gezamenlijke bedrijf: 1,1 miljoen hotelkamers en meer dan 5500 hotels. De merkbeleving van Starwood speelt een grote rol.

Door een pakket van aandelen en geld krijgen de aandeelhouders van Starwood ongeveer 37% in handen van het gezamenlijke hotelbedrijf. Marriot verwacht dat de lifestyle formule van Starwood veel bijdraagt aan het bedrijf. De combinatie van de loyaliteitsprogramma*s geven aan hoe groot het bedrijf wordt in het perspectief van het aantal klanten. Marriot heeft het Marriot Rewards lopen met 54 miljoen leden, Starwood biedt een gelijksoortig programma Starwood Preferred Guest en dat heeft 21 miljoen leden.

Arne Sorenson, President and Chief Executive Officer of Marriott International: "De stuwende kracht achter de transactie is groei. Dit is een kans om waarde te cre*ren door de combinatie van distributie en de krachten van Marriot en Starwood. Dit verbetert onze concurrentiepositie in een snel veranderende markt. De grotere schaal biedt klanten meer keuze in merken en verbeteringen van de bedrijfseconomische kanen voor eigenaren en franchisenemers. Het vergroot gezamenlijke groei en verbetert op de lange termijn de waarde voor de aandeelhouders. Vandaag is de start van een ongelooflijke reis voor onze twee bedrijven. We verwachten voordeel te halen uit de beste talenten van beide bedrijven als we ons in de toekomst positioneren. Ik denk dat we prachtige dingen samen kunnen ondernemen als de werelds favoriete reisbedrijf.*