Opening fiets- en voetgangerstunnel

Opening fiets- en voetgangerstunnel

17 november 2015

De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel bij station Amsterdam Centraal gaat zaterdagmiddag 21 november open. De nieuwe passage gaat zorgen voor een directe verbinding tussen het centrum en de veerponten. De tunnel is 110 meter lang en 10 meter breed en ligt ten westen van het station, tussen de IJ-hal (het nieuwe winkelgebied aan het IJ) en de nieuwe taxistandplaats. Het voetgangersdeel van de tunnel is bekleed met keramische tegels, met een kunstwerk van Irma Boom

Via deze tunnel kan ook het busplatform IJ-zijde bereikt worden. Reizigers hoeven 's nachts dan niet meer 'door het Centraal Station' om het busplatform te bereiken.

`Preview' fiets- en voetgangerstunnel

Wilt u meer weten over het handgeschilderde kunstwerk? Bent u geinteresseerd in het verhaal van de bouwers en architecten? Kom dan naar de `preview' op zaterdag 21 november. Tussen 11.30 en 15:00 uur kunt u de tunnel alvast bekijken (met de fiets aan de hand!) en krijgt u een toelichting. Ook is er een fotoexpositie over `the making of...'. Na de preview gaat de tunnel in gebruik voor alle fietsers en voetgangers.

Kiss+Ride-strook

Deze zaterdagmiddag gaat na 15.30 uur ook de kiss+ride-strook open. Dit maakt het mogelijk om reizigers gemakkelijk af te zetten of op te halen. De kiss+ride plekken zijn vanaf de westzijde te bereiken via de toegang naast de autotunnel die ook door de taxi's wordt gebruikt.