Capaciteitsuitbreiding van verzorgingsplaatsen langs de A1

Capaciteitsuitbreiding van verzorgingsplaatsen langs de A1

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 17 november 2015- Laatste update: 17 november 2015 14:53 uur

Het toenemende vervoer over de A1 leidt niet alleen tot files, ook tot overbelasting van de 4 verzorgingsplaatsen (parkeerplaatsen) tussen Apeldoorn en Azelo. Daarom onderzoekt Rijkswaterstaat hoe de parkeercapaciteit op de verzorgingsplaatsen kan worden uitgebreid. Tegelijk met de uitbreiding wil Rijkswaterstaat de overige knelpunten op de verzorgingsplaatsen aanpakken en eventuele kansen benutten.

verzorgingsplaats_1280x640

Lotte Greeve van Rijkswaterstaat: `Op en rondom de verzorgingsplaatsen spelen diverse problemen waaronder: parkeercapaciteit, parkeeroverlast, verkeersveiligheid op de parkeerplaatsen en bij de op- en afritten, criminaliteit en overlast bij omwonenden. Daarnaast zijn er diverse kansen om het kwaliteitsniveau te verbeteren, bijvoorbeeld door een innovatieve en duurzame inrichting van de verzorgingsplaatsen, aandacht voor ruimtelijke kwaliteit en landschap en ook door misschien nieuwe parkeervoorzieningen aan te leggen op het onderliggende wegennet.'

Niet alles is mogelijk binnen de huidige opdracht van Rijkswaterstaat om de A1 en de verzorgingsplaatsen uit te breiden. Slimme samenwerkingen met gebieds- en marktpartijen om meer mogelijk te maken wil Rijkswaterstaat graag onderzoeken. Daarom organiseert Rijkswaterstaat op 30 november a.s. een bijeenkomst met alle betrokken overheden, gebiedspartijen, gebruikers, wijkraden, verkeers- en vervoersorganisaties, marktpartijen en overige belangengroepen om met elkaar in gesprek te gaan.

Samen met deze partijen wil Rijkswaterstaat onderzoeken wat wenselijk en mogelijk is op deze vier verzorgingsplaatsen. We houden u op de hoogte.