Meedenken over verbreding A1 tussen Apeldoorn en Azelo

Meedenken over verbreding A1 tussen Apeldoorn en Azelo

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 17 november 2015- Laatste update: 17 november 2015 14:50 uur

De A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo wordt verbreed. Hiervoor wordt een (ontwerp) tracebesluit voorbereid. Rijkswaterstaat heeft ingenieursbureau Royal HaskoningDHV ingeschakeld om de planuitwerking hiervoor te realiseren en om de realisatie van de eerste fase van de verbreding van de A1 voor te bereiden.

20151105_132753 bijgesneden_1280x640

Wendy Scheuten, senior adviseur planstudies bij Royal HaskoningDHV, is projectleider planvorming en verantwoordelijk voor het uitvoeren van de planstudie en de participatie met de omgeving. Royal HaskoningDHV gaat de onderzoeken uitvoeren die nodig zijn om tot een definitief tracebesluit voor de A1 tussen Apeldoorn en Azelo te komen, zodat eind 2017 kan worden gestart met de uitvoering. Belangrijk hierbij is dat de eisen en wensen van de omgeving transparant worden meegewogen bij het opstellen van de plannen.

Betrokkenheid van omwonenden is belangrijk

Wendy Scheuten: 'We vinden het belangrijk om te weten wat er leeft en speelt bij de mensen uit de regio en mensen die langs de A1 wonen. Deze mensen willen wij betrekken bij het opstellen van de plannen. We hebben het ontwerp van de Bestuursovereenkomst in 3D uitgewerkt om omwonenden een duidelijk beeld te kunnen laten zien. In november en december organiseren we participatiesessies met overheden, belangenorganisaties en omwonenden om het ontwerp te kunnen optimaliseren. Begin januari organiseren we inloopavonden voor iedereen die geinteresseerd is in de A1, en die graag wil zien wat het project inhoudt. We nodigen iedereen uit om hier naar toe te komen en de ideeen aan ons kenbaar te maken. Denk nu met ons mee en wacht niet tot dat je een formele zienswijze in kunt dienen. Ik hoop dat tijdens alle bijeenkomsten de betrokkenen kritisch zijn, maar ook meedenkend en creatief. We willen graag dat mensen hun verzoeken of wensen nu al kenbaar maken, zodat we hiermee een zo goed mogelijk ontwerp kunnen maken. Samen met de omgeving zoeken naar mogelijkheden en kansen in de fase van het ontwerpen, dat is mijn streven.'

In februari/maart 2016 zal er een tweede ronde participatiemomenten zijn. Hierin willen we met de betrokkenen bespreken of en hoe wensen gerealiseerd kunnen worden. Dat is tevens een tweede moment om het ontwerp te checken. Daarnaast geven we geregeld informatie over de voortgang van het project in deze nieuwsbrief. Aanmelden hiervoor kan via de pagina Uitbreiding A1 Oost.

Wil je meer weten over de planuitwerking A1 Apeldoorn-Azelo, of heb je vragen hierover? Neem dan contact met ons op.