COST Acties van Open Call 2015-1

COST Acties van Open Call 2015-1

17 november 2015

COST staat voor European Cooperation in Science and Technology. Het is het oudste Europese forum voor samenwerking in wetenschap en technologie. COST richt zich op het onderzoeken en oplossen van internationale vraagstukken. Deze moeten voor verschillende landen een gelijke strekking hebben en moeten een basis vormen voor harmonisatie en regelgeving. Dat gebeurt in COST acties. De onderzoeker bepaalt zelf het onderwerp van een COST Actie (bottom-up). Alleen cooerdinatiekosten zoals reis- en verblijfkosten, en kosten voor disseminatie worden gefinancierd.

Tweemaal per jaar is er een COST-call waarna er ongeveer 40 COST Acties worden goedgekeurd. Deze, maar ook voorgaande Acties, staan open voor deelname van overige geinteresseerde partijen.

De procedure voor deelname aan een COST-Actie is als volgt:

- Elke COST-Actie bestaat uit een Management Committee (MC), dat zorg draagt voor de uitvoering van de Actie, en waarin maximaal 2 vertegenwoordigers per deelnemend COST-land zitting hebben. Indien er meerdere gegadigden zijn voor een MC, dan dient de samenstelling (bij voorkeur uit verschillende organisaties) in onderlinge afstemming plaats te vinden. Voor meer informatie over het functioneren van een MC zie http://www.cost.eu/participate/networking . Ook bestaat de mogelijkheid om deel te nemen als `plaatsvervanger`, of als lid van een Werkgroep van de Actie (via de cooerdinator van de Actie).

- Onderdeel van de nationale procedure is een aanmeldingsformulier, dat ingevuld en ondertekend door de decaan van uw universiteit geretourneerd moet worden aan de COST National Coordinator. Na ontvangst van het complete formulier zorgt deze voor de nominatie/registratie in de COST database.

Per deelnemende universiteit is een apart aanmeldingsformulier nodig. Voor het aanstellen van een plaatsvervanger is geen formulier nodig, vermelding van voor- en achternaam en e-mailadres zijn voldoende.

Description of the COST Actions Open Call 2015-1

Voor meer informatie over COST Acties, kijk op: http://www.cost.eu/domains_actions

Indien u nog vragen heeft neem dan gerust contact op met cost@rvo.nl

Gepubliceerd door IXA UvA-HVA