2e Benchlearning: Maatschappelijk vastgoed en huisvestingskosten

Voor lidorganisaties die:

* Lokaal Welzijn uitvoeren;

* de Basisbenchmark 2015 over 2014 volledig hebben ingevuld;

* bereid zijn om deel te nemen aan een niet-anonieme bijeenkomst

In juni is een eerste benchlearningkring gehouden rondom het thema Tarieven.

We organiseren nu op maandag 14 december, van 15:00 - 17:00 uur een tweede benchlearningkring met als onderwerp: Maatschappelijk vastgoed: huisvestingskosten.

Kosten benchlearningbijeenkomst: EUR 50,- per organisatie

Er zijn al twee deelnemende organisaties. Daarmee is er nog plaats voor drie andere leden.

De basisbenchmark van de MOgroep wordt aangeboden op basis van een anonieme benchmark (je ziet alleen de totaalcijfers van de vergelijkingsgroep en het landelijk totaal). In een benchlearningkring is dit anders. Daar zitten we met maximaal vijf leden bij elkaar en kijken naar de feitelijke cijfers van deze vijf organisaties. Dat maakt het spannend, maar ook waardevol, omdat nu echt over de inhoud gepraat kan worden.

Deelnemers moeten informatie brengen (delen) maar kunnen ook veel leren van daadwerkelijke situaties bij andere deelnemers. Ervaringen met benchlearning in andere sectoren leren dat er altijd wel onderwerpen zijn waarop organisaties zich kunnen verbeteren. De benchlearningsessies dragen waar waardevolle informatie voor aan.

De MOgroep zet samen met Stimulansz een Benchlearningkring op. Deelname staat open voor leden van de MOgroep die uitvoerend Lokaal Welzijnswerk aanbieden. Deze leden moeten de Basisbenchmark 2015 over 2014 volledig hebben ingevuld. En bereid zijn om deel te nemen aan deze niet-anonieme benchmark. Deze kring bestaat uit minimaal vier en maximaal vijf deelnemers (organisaties).

Kosten voor deze bijeenkomst: EUR 50,- per deelnemende organisatie.

De samenstelling van deze groep is natuurlijk van belang voor het succes. Aan de ene kant moeten de organisaties zo vergelijkbaar zijn dat ze van elkaar kunnen leren. Maar we willen voorkomen dat organisaties bij elkaar komen te zitten die daadwerkelijk op dezelfde aanbestedingen inschrijven. Daarom komt er een volledig transparante inschrijvingsprocedure.

Leden die zich opgeven krijgen inzicht in de andere potentiele deelnemers. Na de inventarisatieronde zijn de mogelijke deelnemers bekend. Deelnemers kunnen vervolgens aangeven als ze niet met een andere organisatie in dezelfde kring willen zitten. Samen zoeken we dan naar een oplossing die voor alle partijen voldoende zekerheid geeft om veilig deel te nemen aan de Benchlearningkring.

Als er groepen leden zijn die samen een benchlearningkring willen opzetten die niet werkzaam zijn in het uitvoerend lokaal welzijn is dat natuurlijk mogelijk. U kunt daarover contact opnemen met Han Bijker (MOgroep).

Locatie, datum en tijd

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 14 december van 15-17 uur bij de MOgroep, Maliebaan 71 H, 3581 CG Utrecht.

Opgeven kan via het versturen van een mail aan Han Bijker.

De inventarisatieronde sluit op maandag 7 december om 9:00 uur, opgeven kan dus tot die datum.

Bron: MOgroep