Nooit meer strafport betalen met Bijplakken.nl en Decemberzegel.nl


Vanaf dinsdag 17 november online

AMSTERDAM, 20151117 -- Vandaag zijn Bijplakken.nl en Decemberzegel.nl online gegaan. Dit zijn handige calculatoren voor het snel berekenen van brievenbuspost-frankering, waarbij je alle zegels die PostNL sinds de invoering van de euro heeft uitgebracht in de berekening kunt meenemen.

Overcompleet
De sites bieden een goed alternatief voor de tarievenoverzichten die PostNL zelf hanteert. Die overzichten zijn voor de gemiddelde postverstuurder overcompleet. Voor binnenlandse briefpost toont PostNL een matrix met 25 verschillende binnenland-tarieven, om over de buitenlandtarieven nog maar te zwijgen(*).

De meeste mensen willen echter gewoon weten wat ze op hun binnenlandse en internationale brievenbuspost moeten plakken zonder dat ze een dure strafportkaart thuis krijgen. Voor complexere verzendingen moeten ze sowieso al naar het postkantoor, waar ze tekst en uitleg krijgen.  

Incompleet
Aan de andere kant is het PostNL tarievenoverzicht incompleet. Het laat niet zien wat mensen nog kunnen met hun oude decemberzegels en eurozegels. Bijplakken.nl en Decemberzegel.nl doen dat nadrukkelijk wel, zodat deze zegels niet onnodig in de keukenla hoeven te verstoffen.

Via zijn sociale media-kanalen krijgt PostNL dagelijks vele vragen (en klachten) over zijn frankeertarieven. De missie van Bijplakken.nl en Decemberzegel.nl is om er voor te zorgen dat geen enkele Nederlander meer teveel betaalt aan porto en strafporto op zijn brievenbuspost.

Bijplakken.nl en Decemberzegel.nl zijn responsive websites, dus ook prima op  smartphone en tablet te gebruiken. De tariefstijgingen per 1 januari 2016 en het aflopen van het nieuwe decemberzegeltarief per 6 januari 2016 zijn al in de sites verwerkt. Bijplakken.nl en Decemberzegel.nl zijn initiatief van Vlijt & IJver BV.

(*)Bij het opzoeken van buitenland-tarieven voor brievenbuspost moet je op PostNL.nl eerst het land van bestemming opzoeken, terwijl het  qua tarief niet uitmaakt of je je brief nu naar België of naar Burundi stuurt.