TU Delft op plek 74 in Physical Sciences-ranking

In de wereldwijde Times Higher Education Physical Sciences Rankings 2015-2016 komt de TU Delft dit jaar binnen op plaats 74. Vorig jaar stond Delft nog niet in deze ranglijst van de 100 beste universiteiten op het gebied van natuurwetenschappen. De Nederlandse universiteiten doet het goed in

de lijst dit jaar, met vier nieuwe instellingen in de top 100. De THE ranking vergelijkt universiteiten wereldwijd en kijkt daarbij naar vijf indicatoren: onderzoek, onderwijs, citaties, internationalisering en inkomen uit de industrie.

Algemene ranking

THE maakt elk jaar een algemene Times Higher Education World Ranking waarin zo'n 800 universiteiten wereldwijd worden vergeleken en een aantal rankings voor verschillende wetenschappelijke disciplines, zoals Engineering en Technology.

De algemene ranglijst verscheen eind september. Daarin stond de TU Delft dit jaar op plek 65, een stijging van zes plekken ten opzichte van vorig jaar. In vijf jaar klom de TU Delft van plaats 151 (2010) naar 65 dit jaar.

Vorige week verscheen de THE Engineering & Technology Rankings. Daarin staat de TU Delft dit jaar opnieuw op de 19de plaats, net als vorig jaar.

Rankings

De THE-Ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de QS-ranking, bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Deze rankings hebben ieder andere eigenschappen en gebruiken net een andere samenstelling van indicatoren Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het

aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.

Kijk voor meer informatie op Times Higher Education Ranking. https://www.timeshighereducation.com/