$25 miljoen dollar aan financiering voor uitbreiding strategische investeringen in Siluria Technologies

SAN FRANCISCO, 18 november 2015 /PRNewswire/ -- Siluria Technologies, een toonaangevende innovator binnen de petrochemische sector met baanbrekende procestechnologieen, heeft vandaag een nieuwe belangrijke strategische investering aangekondigd door een prominente internationale speler in energie en industrie. De nieuwste investeringen in Siluria worden aangevoerd door de National Petrochemical Industrial Company (NatPet). Dit is een producent van propyleen en polypropyleen in Saoedi-Arabie en een dochteronderneming van de joint beleggingsmaatschappij Alujain Corporation. De omvangrijke samenwerking vergroot het wereldwijde bereik van Siluria en betekent een uitbreiding van de commerciele portfolio op een massieve doelmarkt.

Commerciele projecten worden hiermee verder ontwikkeld. Dankzij deze financiering loopt het totale geinvesteerde vermogen sinds de investering van vorig jaar door energiegigant Saudi Aramco op tot meer dan $50 miljoen dollar. NatPet uit Saudi-Arabie sluit zich aan bij Fine-Teck uit Oman en Linde uit Duitsland als de meest recente investeerders in Siluria. Sinds de oprichting heeft Siluria ongeveer $150 miljoen dollar geworven.

"We vinden het fantastisch dat NatPet zich zowel als een investeerder en als commerciele partner aansluit bij Siluria," aldus president en CEO van Siluria, Ed Dineen. "De versnellende groei van ons commerciele aanbod is een duidelijk bewijs van de strategische waarde van de oplossingen van Siluria in een buitengewoon snel veranderende markt voor energie en chemicalien."

"Ons team was diep onder de indruk van de prestaties en vorderingen van Siluria," meldde Jamal Malaikah, de president en COO van NatPet. "We willen graag met Siluria aan het werk om deze technologie op de markt te brengen in Saoedi-Arabie en op andere plekken."

"De investering verdiept de diversificatieplannen van NatPet en laat zien waar er internationale kansen bestaan," aldus Marwan Nusair, president van Alujain.

Siluria is van plan om optimaal te profiteren van dit momentum. "We zijn getuige van veel belangstelling voor Siluria van andere strategische en financiele beleggers," meldt Jeff Wood, de CFO van Siluria. "Het bedrijf richt zich momenteel op commerciele projecten in raffinage en midstreamindustrieen, evenals een pijplijn met licentieprojecten in petrochemicalien via zijn wereldwijde samenwerking met Linde."

Over Siluria Technologies

Siluria Technologies is een innovatieve onderneming in de commerciele productie van brandstoffen en chemicalien op basis van schoon, alom verkrijgbaar aardgas. De gepatenteerde technologieen van Siluria spelen in op de wereldwijde complexe uitdagingen van de petrochemische industrie. Voorbeelden zijn snel veranderende prijzen voor grondstoffen, nieuwe vraag- en aanbodpatronen, strengere milieuregelgeving en de aanzienlijke prijs van de conventionele petrochemische industrie.

De innovatieve procestechnologie 'Oxidative Coupling of Methane' (OCM) van Siluria is waarschijnlijk het eerste commerciele levensvatbare proces waarmee methaan wordt omgezet in ethyleen. Siluria's tweede procestechnologie kan ethyleen omzetten in vloeibare brandstoffen, zoals benzine, diesel of kerosine. Hierdoor is aardgas mogelijkerwijs een aanvulling op benzine als wereldwijde grondstof voor transportbrandstoffen en chemicalien. De revolutionaire katalysator- en procestechnologieen van Siluria combineren nanomaterialen, sjablonen en chemische engineering op unieke wijze, zodat aardgas kan worden omgezet in producten met een hogere waarde. Hiervoor worden efficiente processen gebruikt die naadloos kunnen worden geintegreerd in een bestaande industriele infrastructuur. Ga voor meer informatie over Siluria naar www.siluria.com [http://www.siluria.com/].

Over NATPET

National Petrochemical Industrial Co. (NATPET) is een Saoedi-Arabisch bedrijf dat sinds 2009 polypropyleenhars (PP) produceert. De vestiging bevindt zich in Yanbu Industrial City aan de westkust van Saoedi-Arabie. De vermelde productiecapaciteit bedraagt 400.000 MT/jaar. De belangen voor downstreamproductie van NatPet bestaan uit ongeweven geotextielen in samenwerking met Low & Bonar, evenals een mengproject dat wordt ontwikkeld in samenwerking met A. Schulman Inc.

Siluria Technologies

Web site: http://www.siluria.com/