Gezocht: vrijwilligers die een brug slaan tussen mensen


Ben jij iemand die goed kan luisteren, sociaal is en graag met mensen werkt? Dan is dit vrijwilligerswerk vast een hele leuke uitdaging.

Voor het project "Buren in de buurt" worden vrijwillige bruggenbouwers (gemiddeld 1 uur per week) ingezet bij mensen die moeite hebben met het aangaan en onderhouden van contacten met anderen. Als bruggenbouwer stel je bijvoorbeeld mensen aan elkaar voor, oefen je met nieuwe situaties, moedig
je aan en ga je zelf een aantal keer mee naar nieuwe activiteiten.

Geen ervaring? Geen enkel probleem. Als bruggenbouwer krijg je een leuke training waarbij je alle kneepjes van het ` vak' leert en waarin je handvatten krijgt aangeboden voor het leggen van contact en de begeleiding.

Het hebben en houden van een sociaal netwerk gaat niet altijd vanzelf. Dan is het handig dat iemand meekijkt en meedenkt over wat er moet gebeuren om in contact te komen. Net zoals bijvoorbeeld bij Sanne, Pieter en Ellen het geval was:

* Sanne, een meisje van 8 jaar, kent weinig andere meisjes in de buurt. Omdat zij naar een andere school gaat dan de meeste kinderen uit haar dorp is het lastiger om vriendinnetjes te maken. Samen met de bruggenbouwer is ze in contact gekomen met andere meisjes uit de buurt en is ze gaan
kijken bij activiteiten van scouting waar ze nu ook zelf naartoe durft.
* Pieter, een man van 53 jaar zat veel binnen en durfde de deur niet uit. Samen met de bruggenbouwer is hij gaan wandelen en heeft hij aansluiting gevonden bij een wandelgroep, waar hij contacten heeft gelegd.
* Ellen, een vrouw van 47 jaar wilde graag met andere vrouwen creatief bezig zijn. Samen met een bruggenbouwer heeft ze een creatieve club opgestart, welke om de week bij elkaar komt.

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk:

* waarbij jij je als coach opstelt?
* goed kan luisteren, vragen stelt en de ander tot oplossingen laat komen?
* waar je de kunst van het bruggenbouwen leert?
* waar je in verschillende situaties wordt ingezet?
* waar je mensen binnen 20 weken ondersteunt in het leggen van contacten met anderen?
* en dan zelf weer doorgaat naar een andere 'klus'?
* waar je samen met andere vrijwilligers leert? Van, door en met elkaar?
* ongeveer een uur per week?

Meld je dan aan voor het project "Buren in de buurt" via Magda Bakker, magda@welzijnburen.nl of 0344-602337.

" Buren in de buurt" is een project van Welzijn Buren en MEE Gelderse Poort voor de gemeente Buren.