Dagje Sinterklaas: inpakken en weggeven


Karina Scheerhoorn-Helmig

Doe mee!
In heel Drenthe, dus ook in Aa en Hunze, gaan we het Sinterklaasfeest nog leuker maken met het `Dagje Sinterklaas'. Een dag waarop het helemaal om geven en delen draait. Een dag waarop we een grote familie zijn. En echt iedereen meedeelt in het plezier.

Jouw verrassing!

Dagje Sinterklaas draait om kinderen die andere kinderen verrassen. Om speelgoed geven waar je zelf niet meer mee speelt of te oud voor bent. Maak er een mooi pakje of surprise van en geef dat op Dagje Sinterklaas aan iemand die het volgens jou verdient. Je kan je pakje inleveren op je eigen
basisschool (uiterlijk woensdag 2 december voor 10.00 uur) of op het gemeentehuis op woensdag 2 december tussen 14.00 en 16.00 uur. De pakjes komen dan terecht bij kinderen die het echt verdienen.

Blij!

Hoe leuk is het om iets van jezelf weg te geven om een ander gelukkig te maken. Daar word je zelf ook blij van. Hoe werkt het? Hieronder zie je de uitleg. Ook kun je even kijken op www.dagjesinterklaas.nl. Veel plezier!

* Stap 1: Uitzoeken
Kies speelgoed uit waar je zelf niet meer mee speelt of waar je te oud voor bent. Kijk en vraag ook om je heen. Er zijn vast meer kinderen die mee willen doen.
* Stap 2: Inpakken
Maak er een mooi Sinterklaascadeau van. Een surprise maken is ook leuk! Print het `Dagje Sinterklaas'-kaartje uit dat je vindt op www.dagjesinterklaas.nl en plak dit op je cadeau.
* Stap 3: Weggeven
2 december is de grote dag, Dagje Sinterklaas! Lever je cadeautje voor 10.00 uur in op je eigen school (alle basisscholen in Aa en Hunze doen mee) of breng het tussen 14.00 en 16.00 uur naar het gemeentehuis in Gieten (Spiekersteeg 1).