Succes Subsidie duurzame energie voor particulieren


Op 1 januari 2014 is de subsidieverordening duurzame energie voor particulieren in werking getreden. De gemeenteraad had EUR 253.136,00 beschikbaar gesteld om woningeigenaren in de gemeente te stimuleren hun woningen te isoleren of duurzame energie op te wekken.

In de Kempenaer van 21 oktober 2015 hebben wij u geinformeerd dat het beschikbaar gestelde subsidiebedrag geheel is toegezegd aan inwoners die duurzame maatregelen treffen in of aan hun woning. In deze publicatie stond ook dat het nog steeds zin had om een aanvraag in te dienen omdat degenen
die een subsidiebeschikking hebben ontvangen zes maanden de tijd hebben om het werk daadwerkelijk uit te voeren. Als dat niet gebeurde, verviel de beschikking en kwam het toegezegde bedrag beschikbaar voor een ander.

Door het grote succes en het aantal inwoners, met aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, dat inmiddels op de reservelijst staat, is besloten dat nieuwe aanvragen niet meer in behandeling worden genomen. De subsidieregeling is hiermee gesloten.