Afgevallen bladeren opruimen


18 november 2015Het is volop herfst. Wat doet de gemeente aan het opruimen van de bladeren en wat kunt u zelf doen in uw eigen tuin?
bladeren op straat

In de herfstmaanden laat de gemeente bladeren wegvegen met machines en bladblazers. Wegen en voet- en fietspaden worden in de herfst enkele malen schoongeblazen.

Tuinafval

Veel blad in de tuin hoeft helemaal niet te worden opgeruimd. Het verteert gewoon. Voor egels en andere dieren zijn hoopjes bladeren prima plekken om te overwinteren. Bladeren die u wel wilt opruimen, kunt u in de groene container stoppen of naar het afvalstation van ROVA brengen, aan de
Nijverheidsweg-Noord. De gemeente Amersfoort en ROVA willen voorkomen dat tuinafval zoals blad en klein snoeiafval bij het restafval terecht komt.

Tuinzak

Heeft u niet voldoende ruimte in de afvalcontainer, dan kunt u bij ROVA gratis een tuinzak aanvragen van ruim 1 kubieke meter. ROVA levert de tuinzak bij u thuis af en haalt deze op afspraak weer op. Op deze manier kunt u veel tuinafval, zoals bladeren, gemaaid gras en klein snoeiafval in een
keer aanbieden.

Meer weten? Ga naar www.rova.nl.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email