Kom naar theatervoorstelling rond opening nevengeul Vilsteren. - WGS


Gepubliceerd op 18 november 2015

Publiek welkom bij unieke theatervoorstelling

Op zaterdagmiddag 21 november a.s. vindt de officiele ingebruikname van de nevengeul bij Vilsteren plaats. Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel en dagelijks bestuurslid Hans de Jong van het waterschap verrichten hiervoor de openingshandeling. Rondom deze opening speelt zich
een theatervoorstelling af in de openlucht over en langs de Vecht bij de stuw Vilsteren. Om 15.30 is iedereen welkom in Mooirivier, Oude oever 10 te Dalfsen om deze vrij toegankelijke opening/voorstelling bij te wonen.

Het project aanleg nevengeul Vilsteren van het Waterschap Groot Salland maakt deel uit van het programma Ruimte voor de Vecht, dat onder de regie van de provincie Overijssel door diverse organisaties wordt uitgevoerd. Doel van dit programma is om de Vecht om te vormen in een veilige en
natuurlijke laaglandrivier.

Theatergroep De Reizigers voert de openluchtvoorstelling op als viering van de opening nevengeul maar ook omdat er al 6 jaar aan de Vecht wordt gewerkt. De uitvoering vindt plaats met medewerking van een aantal betrokkenen bij dit project en mensen uit de omgeving.

Omdat de voorstelling buiten plaatsvindt en er een wandeling is opgenomen vanaf Mooirivier tot de nieuw aangelegde stuw in de nevengeul, bevelen we aan om warme kleding en stevige schoenen te dragen.