Invitational conference `Mensen met beperkingen willen meer meedoen ..


18-11-2015
Mensen met beperkingen willen meer meedoen in de samenleving: kansen op succes

Het NIVEL houdt dinsdag 24 november de invitational conference `Mensen met beperkingen willen meer meedoen in de samenleving: kansen op succes'.


Voor mensen met beperkingen is meedoen aan de samenleving niet altijd vanzelfsprekend. Uit de NIVEL Participatiemonitor 2015 blijkt dat de participatie van mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking achterblijft bij die van de algemene bevolking.

Hun behoefte aan werk, meer sociale contacten en activiteiten in de vrije tijd is groot. Participatie is belangrijk voor het ervaren welbevinden en de kwaliteit van leven.

Uitgangspunt
Het uitgangspunt van het overheidsbeleid is dat iedereen volwaardig moet kunnen meedoen in de samenleving. De vraag is wat er op dit moment nodig is om mensen met beperkingen in staat te stellen mee te doen. En hoe verschillende partijen hieraan bij kunnen dragen.

Het doel van deze invitational conference is om het gesprek aan te gaan met onderzoekers, beleidsmakers, professionals en clienten. We combineren de inzichten uit de NIVEL Participatiemonitor met de ervaringen van mensen met een beperking en die van (lokale) beleidsmakers en professionals. De
sprekers gaan hierbij in op de hindernissen, voorwaarden en kansen op succes.

Meer informatie en opgave
U kunt zich opgeven via mevrouw Marian Brouwer van het NIVEL via m [dot] brouwer [at] nivel [dot] nl,
telefoonnummer 030 27 29 718.

De invitational conference wordt dinsdag 24 november, van 15.00 tot 17.00 uur, gehouden bij het NIVEL.