18-11-2015 - Zienswijze over Blankenburgverbinding naar de minister


Het college van burgemeester en wethouders heeft de minister zienswijzen gestuurd op het ontwerp tracebesluit (OTB) en het milieueffectrapport (MER) van de Blankenburgverbinding. Daarin heeft het college ook de wensen en bedenkingen die de gemeenteraad ingebracht heeft verwoord.

In de zienswijzen geeft het college aan nog altijd tegen de Blankenburgverbinding te zijn, maar zich - omdat minister toch voor deze verbinding kiest - actief in te zetten voor een inpassing die recht doet aan leefbaarheid van de stad en aan natuur en cultuurhistorische waarden van het gebied.

In de zienswijzen vraag Vlaardingen de minister onder andere dringend om extra stil asfalt. Daar waar geluidsschermen nodig zijn, vraagt Vlaardingen om deze met groen te laten begroeien. Het college laat weten een inpassing van de verbinding zonder kanteldijk landschappelijk een stuk beter te
vinden en pleit voor aanleg zonder kanteldijk, tenzij vaststaat dat kanteldijk noodzakelijk is. Het college en de gemeenteraad hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de verkeersdrukte op het hoofdwegennet en het onderliggende wegennet. Vlaardingen roept de minister op om in het
aanbestedingsproces de inpassingsvarianten te betrekken die recht doen aan leefbaarheid, natuur en cultuurhistorische waarden.
Voor aanpassing van het benzinestation Rijskade met parkeerplek, moet Rijkswaterstaat (RWS) grond aankopen waar nu volkstuinen en scouting zijn gehuisvest. De huidige voorstellen van RWS vindt Vlaardingen ontoereikend.

Uitgelicht