Seniorenraad zoekt bestuursleden


18-11-2015 "Wat doet de seniorenraad eigenlijk?" vraagt u zich misschien af.
De seniorenraad is een door de gemeente Stede Broec aangestelde adviesraad die de belangen van de senioren binnen de gemeente behartigt. Dit doen wij onder andere door:

* Een aantal keer per jaar informatiemiddagen te organiseren over onderwerpen die senioren raken zoals zorg, wonen, veiligheid, gezondheid, eenzaamheid en vrije tijd.
* Het organiseren van de jaarlijkse Seniorenweek.
* Bij de politieke partijen binnen de gemeente en gemeenteraad aandringen om te komen tot seniorenbeleid.
* Organisaties die als aandachtsgebied senioren hebben, in contact te brengen met elkaar.
* Als seniorenraadslid deelnemen in clientenraden en WMO adviesraad.
* Organiseren van activiteiten voor senioren als o.a. de studiekring, bewegen voor ouderen, yoga, computercursussen enz.

Om tot plannen te komen en deze te ontwikkelen en mogelijk ook uit te voeren komt de seniorenraad elke maand bij elkaar. De ene maand alleen het Dagelijks Bestuur en de andere maand als Algemeen Bestuur waarvoor ook andere voor senioren belangrijke partijen worden uitgenodigd.

Heeft u belangstelling?

Helaas is het Dagelijks Bestuur van de seniorenraad uitgedund mede ten gevolge van keuzes die gemaakt worden, ziekte en helaas ook door overlijden. Daarom zijn wij op zoek naar senioren die zich actief willen inzetten voor de senioren van Stede Broec en mee willen werken aan het organiseren
van de informatiemiddagen en de andere hierboven genoemde activiteiten. Als u belangstelling heeft of meer informatie wilt, kunt u dit doen via e mail:
info@seniorenraad.nl of telefonisch op nummer 0228 525607.