NPB verloot vier exemplaren Koud Bloed 27 | Nederlandse Politiebond.nl


wo, 18-11-2015 - 12:04

In samenwerking met uitgeverij De Kring verloot de NPB onder zijn leden vier exemplaren van het zevenentwintigste nummer van Koud Bloed, het lezenswaardige journalistiek-literaire tijdschrift over misdaad (winkelwaarde EUR 9,95).

[IMG]



Een greep uit de inhoud:

* Paul Vugts gaat in op een mislukte cocainesmokkel in de haven van Antwerpen. De zaak moet nog dienen in hoger beroep, maar een bekende vechtsporter als K-1 wereldkampioen zwaargewicht Hesdy Gerges behoort tot de verdachten.
* Erik Brouwer beschrijft hoe de zware criminaliteit het leven kostte van Peter `Hurricane' Smit, de Dordtenaar die als eerste blanke de schier onoverwinnelijke Thaise wereldkampioen tegen het canvas sloeg. Het terughalen van een `duur klokkie' werd hem fataal.
* Onlangs overleed in zijn cel seriemoordenaar Koos Hertogs. Journalist Sytze van der Zee schreef in 2003 een boek over hem. Voor Koud bloed gaat hij terug in de tijd, deels samen met de nabestaanden van slachtoffertjes van Hertogs.
* Marcella van der Weg gaat nog verder terug in de tijd. Kort na de Tweede Wereldoorlog verdween in Rotterdam een negenjarig jongetje dat later dood werd gevonden in een jutezak die in de Delfshavense Schie dreef. Tot en met cassatie werd Hendrik K. voor de moord veroordeeld. Maar was hij
wel de dader?
* Als rechtbankverslaggever volgde Jurgen Swart de behandeling van de zaak tegen de vriend van Vivica Spong. Het nichtje van de beroemde strafpleiter werd dood gevonden onder aan de trap van haar woning. Is haar vriend wel de dader? Een drama in vijf akten.
* Tot slot een bijzondere voorpublicatie uit De Wallen in de jaren '60, waarin stadsgids Raoul Serree o.a. de oudste penoze van Nederland portretteert, de 94-jarige Jan `de Bollebakker'.

Meedingen naar een exemplaar?

Stuur ons dan uiterlijk zondag 22 november een e-mail met daarin je naam, adres en postcode!

Bekendmaking prijswinnaars

De winnaars worden op dinsdag 24 november bekendgemaakt op de NPB-website en krijgen hun exemplaar daarna zo spoedig mogelijk thuisgestuurd.

Geen exemplaar gewonnen? Koop Koud Bloed 27 dan bij de grotere boekhandel, de AKO, bol.com of www.koudbloed.nl!