Nieuw: online een incasso afgeven


Het is vanaf nu mogelijk om online toestemming te geven voor een automatisch incasso. Dit heet "digitaal incassomachtigen". Tot nu toe kon u alleen op papier een machtiging afgeven voor een automatisch incasso. Dat kan nu dus ook via digitaal incassomachtigen. U herkent een digitale
incassomachtiging aan dit symbool en de naam "Incassomachtigen via uw bank".

Eenmalig en periodiek
Via digitaal incassomachtigen kunt u een bedrijf toestemming geven om eenmalig een bedrag van uw rekening af te schrijven. Maar u kunt een bedrijf ook toestemming geven om periodiek een bedrag van uw rekening te incasseren. Bijvoorbeeld om het abonnement van een tijdschrift te betalen.

Meer informatie vindt u op www.incassomachtigen.nl.

Hoe werkt een digitale incassomachtiging?
Online bestelt u een product of sluit u een overeenkomst. Op de website waar u dit doet, krijgt u de keuze uit diverse betaalmethoden.

* U kiest "Incassomachtigen" als betaalmethode.
* U selecteert uw bank, bijvoorbeeld de ASN Bank.
* U wordt doorgeleid naar ASN Online Bankieren. Daar zijn de gegevens voor de betaling al ingevuld.
* U kiest de rekening waarvan u het bedrag wilt afschrijven.
* U keurt de machtiging goed. Dat werkt hetzelfde als wanneer u een betaling goedkeurt. Nadat u de incassomachtiging heeft goedgekeurd, kunt u deze printen.
* Wij bevestigen dat we de machtiging hebben verwerkt. U keert terug naar de website van de leverancier.

U ontvangt een aankondiging van het incasso als u deze meldingen heeft aangezet in ASN Online Bankieren (U zet deze aan via Diensten > Instellingen > Incasso-attenties instellen). Het bedrag wordt automatisch geincasseerd van uw rekening.

Terugboeken
U kunt een incasso tot acht weken na betaling terugboeken. Terugboeken doet u via ASN Online Bankieren. Onder "Betalen Europa" klikt u op "Incasso's". In het groene uitvalscherm achter elk incasso vindt u de mogelijkheid tot terugboeken als de acht weken nog niet voorbij zijn.

Foutief incasso
Had het incasso niet mogen plaatsvinden, bijvoorbeeld omdat u geen machtiging heeft afgegeven? Neemt u dan binnen dertien maanden na afschrijving contact op met de ASN Klantenservice via 0800-0380 (gratis, maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur).

Machtiging intrekken
Wilt u de incassomachtiging intrekken, dan neemt u contact op met het bedrijf dat u gemachtigd heeft.

Goedkeurings- en blokkadelijst
Als u gebruikmaakt van een goedkeuringslijst, dan wordt deze lijst automatisch bijgewerkt met het nieuwe incasso. Maakt u gebruik van een blokkadelijst waar het betreffende bedrijf op staat? Dan wordt het bedrijf van deze lijst afgehaald doordat u de digitale incassomachtiging afgeeft.

Meer informatie over deze lijsten vindt u als u inlogt in ASN Online Bankieren. U klikt onder "Betalen Europa" op "Service" en vervolgens op "Incasso-instellingen".

Terug naar de social newsroom
Contactpersoon

Ruud Stevens
Adviseur externe communicatie
photo:Ruud Stevens ruud.stevens@asnbank.nl
070-3569353
/
06-10963432