Bruisende binnenstad van Lochem


foto van een evenement in Lochem

In de raadsvergadering van 9 november is de begroting voor 2016 besproken. De zes raadsfracties hebben een amendement ingediend om financiele middelen beschikbaar te stellen voor een breed maatschappelijk gedragen uitvoeringsagenda voor de Lochemse binnenstad.

De binnenstad van Lochem komt in beweging. Werkgroepen voor evenementen en leegstand nemen zelf het initiatief en gaan over tot actie en uitvoering. Vernieuwend is dat de zes raadsfracties met deze werkgroepen de verbinding hebben gezocht om gezamenlijk op te trekken. Nu staat een brede groep
mensen klaar om in een Regiegroep een visie te ontwikkelen op de binnenstad. Een visie vanuit de gebruikers, bezoekers en ondernemers, met aandacht voor de economische functie, maar ook voor functies als cultuur en wonen.

Tegelijkertijd ziet de raad een actieve groep mensen die het beste van de binnenstad wil maken. Samen met de gemeente gaan zij op zoek naar antwoorden en de invulling van plannen. Dat doen zij uit eigen belangen, maar vooral van uit een duurzaam collectief belang. Het amendement krijgt daarom
de volledige steun van de raad. Ook wordt Lochem aangemeld als pilotgemeente voor de nationale retailagenda en wordt aansluiting gezocht bij provinciale initiatieven voor de ontwikkeling van binnensteden.