TU Delft op plek 19


TU Delft op plek 19 /

18 november 2015 - In de wereldwijde THE Engineering & Technology Rankings staat de TU Delft dit jaar opnieuw op de 19de plaats, net als vorig jaar.

Studenten

De THE-lijst vergelijkt universiteiten wereldwijd en kijkt daarbij naar vijf onderdelen: onderzoek, onderwijs, bronvermelding in wetenschappelijke publicaties, internationalisering en inkomen uit de industrie.

Algemene ranglijst

THE maakt elk jaar een algemene ranglijst waarin zo'n 800 universiteiten wereldwijd worden vergeleken. Er zijn aparte ranglijsten voor verschillende wetenschappelijke disciplines, zoals Engineering en Technology. In deze lijst staat de TU Delft op de 19de plek. De algemene ranglijst verscheen
eind september. Daarin stond de TU Delft dit jaar op plek 65, een stijging van zes plekken ten opzichte van vorig jaar. In vijf jaar klom de TU Delft van plaats 151 (2010) naar 65 dit jaar.

Kans op een baan

Wie de meeste kans op een baan wil hebben na zijn studie moet naar Harvard University. Deze universiteit scoort het beste als het om het vinden van een baan gaat. De TU Delft staat in deze ranglijst op plek 75 en is daarmee de hoogstgenoteerde universiteit van Nederland.

Buitenlandse studenten

De THE-ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de QS-ranking, bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Deze ranglijsten hebben ieder andere eigenschappen en gebruiken net een andere samenstelling. Ze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van
internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel worden geraadpleegd. Kijk voor meer informatie op Times Higher Education Ranking.