Gemeente wijzigt naam sporthal niet


De gemeente Veendam heeft in juni 2015 opdracht gegeven aan Prof. Dr. D.F.J. (Doeko) Bosscher om nader onderzoek te doen naar de ambtsvervulling van burgemeester Hoogkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit onderzoek is naar aanleiding van verzoeken tot naamswijziging van sporthal "De Hoogkamp" in Veendam. De resultaten van het onderzoek geven voor het college en de gemeenteraad van Veendam geen aanleiding om de naam van de sporthal te wijzigen. De verzoekers zijn hierover geinformeerd.

Naamswijziging

Er zijn meerdere verzoeken ingediend om de naam van sporthal "De Hoogkamp" te wijzigen. De rol die burgemeester Hoogkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gespeeld is hiervoor als reden aangegeven. Johan Anne Hoogkamp was van 1939 tot 1963 burgemeester van Veendam. De sporthal ontleent zijn
naam aan de voormalige Burgemeester Hoogkampschool. De gemeente Veendam heeft vastgesteld dat de naamgeving van de sporthal tot maatschappelijke discussies heeft geleid. De gemeente heeft daarom besloten nader onderzoek te laten doen. Prof. Dr. D.F.J. Bosscher heeft dit onderzoek uitgevoerd.

Rapport

Het rapport en de aanbiedingsbrief van de heer Bosscher vormen een afwegingskader voor het college en de gemeenteraad. De heer Bosscher schetst een gedegen en genuanceerd feitenrelaas. Hij heeft geen advies aan de gemeente gegeven. Na bestudering van het rapport en besprekingen met de
fractievoorzitters in de gemeenteraad is de gezamenlijke conclusie getrokken de naam van sporthal "De Hoogkamp" niet te wijzigen.

Producten en diensten

* Pers
* Elektronisch Gemeenteblad
* Maandelijkse nieuwspagina
* Bekendmakingen
* Nieuwsbrief
* Gemeentegids