Nieuwe opmaak gemeentepagina in De Schakel


Karina Scheerhoorn-Helmig

Voor de zomer hebben we een enquete uitgezet over hoe inwoners de communicatie van Aa en Hunze ervaren. Hierin werd ook de gemeentepagina in De Schakel beoordeeld. Naar aanleiding van de tips hebben we 2 nieuwe opzetjes gemaakt voor de gemeentepagina. We horen graag wat u er van vindt!

De gemeentepagina in De Schakel wordt gezien als een van de belangrijkste informatiebronnen. Uit de enquete zijn natuurlijk ook een aantal verbeterpunten naar voren gekomen, waaronder de overzichtelijkheid van de pagina. We hebben geprobeerd om door middel van een nieuwe opmaak alle punten mee
te nemen.

Wat hebben we veranderd?

* Lettergrootte: deze is iets groter geworden.
* Meer witruimte: men gaf aan de gemeentepagina erg vol te vinden. Door de witruimte geeft het meer rust.
* Rubriceren: duidelijke plek voor nieuwsberichten, groene kolom met korte berichtjes, vaste rubrieken en advertenties.
* Kleurgebruik: een kleur gebruiken voor alle nieuwsberichten, waardoor het minder rommelig lijkt.
* Beginnen met de 'belangrijke' berichten (need to know), daarna de leuke berichten (nice to know).

Voorbeeld 1 en 2

In voorbeeld 1 (pdf, 1719 kB) beginnen we op de eerste pagina met de 'nieuwsberichten': de leuke nieuwtjes, foto's en wat hebben we gedaan. Op pagina 2 beginnen de vaste rubrieken zoals Verkeer, Raadsvergaderingen en Bouwen en Wonen.

In voorbeeld 2 (pdf, 1234 kB) beginnen we op de eerste pagina met de vaste rubrieken: de 'belangrijke' berichten (wat moet ik weten). Op pagina 2 gaan we dan verder met de nieuwsberichten (wat is leuk om te weten).

Uw mening

We horen graag wat u van de nieuwe opmaak vindt en naar welk voorbeeld uw voorkeur uit gaat. U kunt dit laten weten door op onze facebookpagina het voorbeeld van uw voorkeur te liken. Ook kunt u op facebook een aanvullende reactie achterlaten.

Geen facebook? Dan kunt u uw mening ook naar ons mailen via communicatie@aaenhunze.nl.