Echtpaar W.A. Hoogakker-van Kleef uit Dodewaard 60 jaar getrouwd


Op woensdag 18 november 2015 was het zestig jaar geleden dat de heer W.A. (Anton) Hoogakker (84 jaar) en mevrouw P. (Pietje) Hoogakker-van Kleef (85 jaar) uit Dodewaard trouwden in het gemeentehuis van Dodewaard. Namens de gemeente bracht loco-burgemeester Hans Keuken het bruidspaar
felicitaties en bloemen. Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje.

De heer Hoogakker, geboren op dezelfde plaats in Dodewaard waar hij nu nog woont, en mevrouw Hoogakker-van Kleef, geboren in Opheusden, ontmoetten elkaar in IJzendoorn. Ze kenden elkaar al, toen op een verjaardag de vonk oversloeg. Ze trouwden vervolgens in 1955. Het echtpaar kreeg een zoon en
drie dochters. Inmiddels groeide de familie met een schoondochter en schoonzoons. Zij brachten het bruidspaar 20 kleinkinderen waarvan een in herinnering. De heer en mevrouw Hoogakker hebben inmiddels ook al 22 kleinkinderen.

In zijn werkzame leven was de heer Hoogakker werkzaam bij aannemer Van Doorn uit Ochten en later werkte hij in het ijzer. Thuis was hij ook nog eens varkenshouder. Mevrouw Hoogakker werkte in de huishouding en zorgde daarbij voor het gezin.

In familiaire kring stond het bruidspaar in De Molen in Kesteren nog eens stil bij de zestig jaar huwelijk.