Cao bij PRA is een feit! | CNV Dienstenbond


U als lid had tot en met 17 november de gelegenheid om uw stem uit te brengen op het cao resultaat. Wij kunnen u berichten dat de meerderheid heeft ingestemd met het cao resultaat.

Cao akkoord in grote lijnen

De cao heeft een looptijd van 2 jaar. Te weten van 1 oktober 2015 tot en met 30 september 2017.
De salarissen en de salarisschalen worden als volgt verhoogd:
- per 1 januari 2016 1,25% structureel
- per 1 januari 2017 1,5% structureel

De uitkomsten van de werkgroepen op het gebeid van flexibilisering van de arbeid/ slimmer roosteren zullen in het roosterreglement worden verwerkt.

Om navolging te geven aan de participatiewet zal PRA vacatures blijven melden bij het UWV en bij voor de doelgroep gespecialiseerde bemiddelingsbureaus in de regio.

In het Sociaal Akkoord is tussen sociale partners en kabinet de mogelijkheid vastgelegd om de versobering van de WW per 1 januari 2016 te repareren. Over de uitvoering van deze afspraken is op landelijk niveau nog overleg gaande. Zodra er duidelijkheid is over hoe deze afspraken vorm krijgen
bij andere ondernemingen treden cao partijen met elkaar in overleg over de wijze waarop door PRA uitvoering aan de gemaakte afspraken zal worden gegeven. Daarnaast zijn nog een aantal tekstuele afspraken gemaakt.

Indien je vragen en/of opmerkingen hebt, of je wilt meedoen of -denken, dan kun je contact opnemen met:

Pien Zijlstra bestuurder Drachten p.zijlstra@cnvdibo.nl 0512-583442



Samen
Werkt!

Samen werken we aan een gezonde arbeidsmarkt met daarin ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Als CNV-lid draag jij hieraan bij. En jouw collega's, doen zij al mee? Meld ze ook bij ons aan, want samen werkt beter!
Voor elke collega die je aanmeldt, ontvang je bovendien een cadeaubon van 25 euro. Kijk voor informatie en voorwaarden op:

www.cnvdienstenbond.nl/lidwerftlid

Terug