Feestelijke openingsdag Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen


18-11-2015

Op zaterdag 21 november van 11.00 tot 17.00 uur is de feestelijke openingsdag van het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen. Iedereen is van harte welkom.

Het belevingscentrum laat zien hoe je tot op hoge leeftijd comfortabel kunt blijven wonen in de eigen huur- of koopwoning. Het is gevestigd in de binnenstad op het Kleine Noord 57.

Het belevingscentrum is ingericht als een woning waarin allerlei praktische slimme technieken zijn toegepast die het wonen en leven veraangenamen en gemakkelijker en veiliger maken. Ook kan men in het belevingscentrum kennismaken met oplossingen om de energiekosten van de woning te verlagen.
De gemeente is de initiatiefnemer en heeft in samenwerking met diverse organisaties en bedrijven het belevingscentrum ontwikkeld en ingericht.

Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen
Wethouder Michiel Pijl legt uit waarom de gemeente dit initiatief heeft genomen. `We worden met elkaar steeds ouder in Nederland, en we verhuizen niet meer automatisch op een bepaalde leeftijd naar een verzorgingshuis. Het is daarom belangrijk dat mensen er zoveel mogelijk zelf voor zorgen dat
ze lekker kunnen blijven wonen. Om onze inwoners daarbij te ondersteunen hebben we het belevingscentrum ingericht waar ze zelf kunnen zien en ervaren welke mogelijkheden er zijn. Het is een laagdrempelige voorziening. Het belevingscentrum is gevestigd in het winkelgebied op het Kleine Noord
57. De toegang is gratis en men kan tijdens openingstijden elk moment binnenlopen. Een afspraak maken is niet nodig. Onze gastheren en -vrouwen staan klaar om nadere uitleg te geven over de getoonde oplossingen.'

Partners
Het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen is mede tot stand gekomen met financiele steun van Provincie Noord-Holland en woningcorporatie Intermaris en bijdragen van zorgorganisatie Omring. Deze organisaties, de Ouderenraad Hoorn, Wilgaerden en het Vrijwilligerspunt hebben actief meegedacht en
bijgedragen aan de ontwikkeling van het belevingscentrum. Daarnaast zijn er vele bedrijven die hebben bijgedragen aan de inrichting van het belevingscentrum.

Meer informatie
Vanaf donderdag 26 november is het belevingscentrum drie dagen per week open, van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over het belevingscentrum: www.lekkerblijvenwonen.nl/belevingscentrum.