Nieuwe info wetten en regels


Home | Nieuws | Nieuwe info wetten en regels

Nieuwe info wetten en regels

Door: Erik van Uden

18 november 2015
[IMG]

Niets is zo veranderlijk als de overheid. Sinds 1 januari zijn er veel veranderingen doorgevoerd in de zorg. Maar ook daarna stonden de ontwikkelingen niet stil. Daarom heeft Spierziekten Nederland die informatie over de veranderende zorg aangepast en aangevuld.

Nieuw zijn de hoofdstukken over kinderen en de clientenondersteuning. Het hoofdstuk over kinderen en jongeren gaat in op zorg thuis en zorg op school. Ook is er een paragraaf gewijd aan de eigen bijdragen, want de meeste zorg voor kinderen is gratis, maar er zijn uitzonderingen.

Veel leden van Spierziekten Nederland weten niet wat de mogelijkheden zijn van clientondersteuning. Dat is jammer, want mensen die gebruik maken van clientondersteuners zijn daar tevreden over. Zo'n clientondersteuner kan u bijvoorbeeld bijstaan bij een keukentafelgesprek, of met u een
aanvraag doornemen. Lees wat de mogelijkheden zijn voor clientondersteuning.

Ook nieuw is het hoofdstuk over financiele ondersteuning. Veel tegemoetkomingen en aftrekmogelijkheden zijn geschrapt, maar er bestaan nog steeds mogelijkheden voor financiele ondersteuning. Lees hierover, want wie weet zijn er voor u mogelijkheden om uit de financiele zorgen te komen.

Inmiddels beslaat het onderdeel Veranderende Zorg veertien hoofdstukken. Veel van die hoofdstukken zijn aangepast. Hoogst waarschijnlijk vindt u hier informatie die voor u belangrijk is.