18e Dag van het Talent


Alle deelnemers stonden om 9.45 uur, gekleed in het speciale "Dag van het Talent" t-shirt in de zaal om te beginnen. En zoals iedere training of wedstrijd begon ook deze dag met een warming-up. Rianne van Duin, deelnemer aan het programma van CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs Papendal en
zelf ook oud-deelneemster aan de Dag van het Talent) had een programma gemaakt om de spieren lekker warm te maken voordat de deelnemers actief zouden worden.

In de ochtend werden de testen gedaan: een parcours in spelvorm zoals balletje gooien, zo hoog mogelijk springen, sprinten, over de kast heen en nog veel meer. Rond half een waren alle testen gedaan en was het tijd voor de lunch.

Helaas kregen de vrijwilligers niet veel kans om even rustig een hapje te eten, want in recordtempo werd de spelletjeszaal omgebouwd tot tafeltenniszaal. Iets later dan gepland konden de wedstrijden van start gaan, maar daardoor hadden veel kinderen al even kunnen inspelen.

De tafeltenniswedstrijden werden in drie ronden van een uur verspeeld, waarbij in de tweede en derde ronden tegen even sterke spelers moest worden gespeeld. Dit zorgde voor soms wat langere wedstrijden, waardoor het tijdschema enigszins uitliep.

Om de kinderen even wat rust te geven, werd een demonstratie gegeven door Rianne van Duin en Vera van Boheemen. Vera maakt sinds de zomer deel uit van de groep jonge meisjes die een speciaal traject volgen op Papendal, het CTO meisjesproject. Jonah Kahn gaf uitleg bij het spel van deze twee
speelsters en een paar deelnemers mochten voor de start van de 3^e ronde proberen om een paar slagen te winnen van de speelsters.

Na de laatste ronde wedstrijden was het tijd voor de afsluiting van de dag; eerst werd natuurlijke een cooling-down gedaan en vervolgens reikten Rianne en Vera samen de oorkonden uit aan de deelnemers en feliciteerden hen met hun deelname.

De spelers hebben, getuige de vele enthousiaste reacties van zowel de spelers als hun ouders/begeleiders een fantastisch leuke dag gehad.

Binnenkort worden de resultaten van deze 18^e Dag van het Talent op de website gepubliceerd.

Enthousiast geworden en plannen om de 19^e Dag van het Talent niet te missen? Deze dag wordt volgend jaar gehouden op zondag 6 november op Papendal en is dan bestemd voor alle jonge, beginnende spelers die geboren zijn in 2006 of later. De inschrijving sluit rond half oktober.