Cao-overleg zorgverzekeraars, hoe nu verder? | CNV Dienstenbond


CNV heeft samen met andere vakorganisaties en Zorgverzekeraars Nederland overlegd hoe nu verder met de cao.



Welke onderwerpen

Wij hebben met elkaar gesproken over welke onderwerpen er nu in de cao thuishoren, welke onderwerpen door het sectorfonds opgepakt moeten worden en welke onderwerpen er bij de bedrijven thuishoren.
Gezamenlijk kwamen wij tot de conclusie dat veel onderwerpen als kader in de cao geregeld kunnen worden, het sectorfonds kan dat dan voor de sector uitwerken, terwijl in de bedrijven de implementatie kan plaatsvinden.

Bestaansrecht

Dat betekent dat in ieder geval wij het erover eens zijn dat de cao zorgverzekeraars bestaansrecht heeft.

Volgend overleg

Op 10 december gaan wij weer inhoudelijk overleggen en hebben de onderwerpen benoemd waarover wij gaan praten. Dat zijn o.a. de volgende onderwerpen:

- Beloning
- Wet werk en zekerheid
- Wachtgeldregeling
- 3e WW-jaar
- Overwerk
- Participatiewet
- Wat gaat het sectorfonds oppakken.

Op de 10e bekijken wij of wij al deze onderwerpen nu al kunnen regelen, kan dat niet dan zullen wij de onderwerpen regelen, waarover wel consensus is en zullen wij in 2016 verder praten over de rest. In ieder geval zal hierover voor de kerst duidelijkheid zijn.

Voor vragen en opmerkingen kan je terecht bij je onderhandelaar Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl)

Samen Werkt!

Samen werken we aan een gezonde arbeidsmarkt met daarin ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Als CNV-lid draag jij hieraan bij. En jouw collega's, doen zij al mee? Meld ze ook bij ons aan, want samen werkt beter!
Voor elke collega die je aanmeldt, ontvang je bovendien een cadeaubon van 25 euro. Kijk voor informatie en voorwaarden op: www.cnvdienstenbond.nl/lidwerftlid

Terug