Cao-overleg Achmea gaat verder | CNV Dienstenbond


Tijdens het laatste cao-overleg is gesproken over de arbeidsvoorwaardenwinkel, duurzame inzetbaarheid, pilot belonen en loonsverhoging.



Arbeidsvoorwaardenwinkel

Over de arbeidsvoorwaardenwinkel lijkt nu een consensus te ontstaan. Uitgangspunt daarbij is dat niemand er op achteruit gaat. In 2016 wordt een kleine winkel ontwikkeld waarin in ieder geval de vakantietoeslag, de eindejaarsuitkering en de waarde van de bovenwettelijke vakantie-uren (bij
fulltime 62 uur) zitten. Je hebt dan de keuze om hiermee verlof te kopen (max 98 uur bij fulltime), verlof te verkopen en het budget te laten uitbetalen. Deze winkel gaat open in 2017. Wel wordt nog bekeken of er ook nog andere zaken in kunnen, zoals bijv. vakbondscontributie.

Duurzame inzetbaarheid

Cao-partijen zijn het er over eens dat dit thema nu in het teken van activeren komt te staan. Jezelf ontwikkelen voor werk binnen of buiten Achmea is broodnodig. Jij zult aan de slag moeten om je kans om aan het werk te blijven te vergroten. En bovendien is ontwikkelen leuk.
Afdelingsinitiatieven zullen een belangrijke rol gaan spelen.
CNV wil hierbij ook nadrukkelijk betrokken worden. Er wordt nog gekeken hoe dat moet gebeuren.

Pilot belonen

Achmea gaat anders werken, meer in teams. Of dat nu ook een andere vorm van belonen inhoudt is nog niet duidelijk. Daarom komt er een pilot. Maar eerst gaan cao-partijen een gezamenlijke visie op belonen vormen, daarna worden er samen onderzoeksvragen opgesteld en dan gaat er een pilot lopen
om te kijken hoe dat werkt.

Loonsverhoging

Achmea heeft hierbij aangegeven dat zij in de lagere regionen van wat nu in de financiele dienstverlening is afgesproken wil gaan zitten. In de financiele dienstverlening zijn loonsverhogingen tussen de 1 en 1,5% afgesproken.

Volgend overleggen

Op 3 en 10 december 2015 overleggen wij verder. Wij hopen voor de kerst een cao-resultaat te hebben. Vanzelfsprekend houden wij je op de hoogte.

Voor vragen en opmerkingen kan je terecht bij je onderhandelaar Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl)

Samen Werkt!

Samen werken we aan een gezonde arbeidsmarkt met daarin ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Als CNV-lid draag jij hieraan bij. En jouw collega's, doen zij al mee? Meld ze ook bij ons aan, want samen werkt beter!

Voor elke collega die je aanmeldt, ontvang je bovendien een cadeaubon van 25 euro. Kijk voor informatie en voorwaarden op: www.cnvdienstenbond.nl/lidwerftlid

Terug