Idee voor 'Is jouw idee het waard' beloond


18 november 2015
Leerlingen en Marcelle

Wethouder Marcelle Hendrickx heeft op 18 november een cheque van 2000 euro overhandigd aan Bas, Barend, Max en Noah van het Theresialyceum. Zij gaan een kerstdiner verzorgen voor vluchtelingen in Tilburg.

De vier dienden het idee in via het project 'Is jouw idee het waard'? Max, Bas, Barend en Noah organiseren een kerstactie op school die in het teken staat van vluchtelingen in Tilburg. Samen met hun klasgenoten verzorgen ze een kerstdiner voor 20 vluchtelingen en 20 Nederlanders. De leerlingen
willen de vluchtelingen een fijne avond bezorgen en ze kennis laten maken met de Nederlandse kerstgewoontes. De genodigden kunnen met elkaar in gesprek op de avond. De leerlingen zitten in 6 VWO.

Ideeen indienen

De kerstactie is het eerste initiatief dat is goedgekeurd door het initiatievenfonds jongeren. Onder de noemer 'Is jouw idee het waard?' roept de gemeente jongeren tot 27 jaar op om ideeen in te dienen die bijdragen aan de ontwikkeling van hun talent, maar ook aan een betere buurt, stad of
maatschappij. Initiatieven kunnen tot 1 december worden ingediend via www.facebook.com/tilburgknaptop of isjouwideehetwaard@tilburg.nl. Meer informatie op de pagina Tilburg Knapt Op op deze website.