LPB Congres ‘Oplaadpunt Tilburg’ barst van de energie

PERSBERICHT

LPB Congres ‘Oplaadpunt Tilburg’ barst van de energie

Over het zoeken, vinden en benutten van energie in wijken

Het jaarlijkse congres van het Landelijk Platform Buurt- en Wijkgericht Werken (LPB) vindt van 18 tot en met 20 november 2015 plaats in Tilburg. Onder de titel ‘Oplaadpunt Tilburg’ staat het thema ‘energie’ centraal. Gedurende het drie dagen durende congres worden deelnemers bijgepraat over het zoeken, vinden, verliezen en benutten van de energie in wijken.

Tijdens het congres komen voorbeelden van succesvolle samenwerkingsprojecten in wijken aan bod. Vooraanstaande deskundigen op het gebied van stedelijke vernieuwing, maatschappelijke ondermijning en duurzaamheid delen hun ervaringen en vertellen over de uitdagingen en hun successen. Onder de sprekers bevinden zich onder andere Hans Boutellier (directeur van het Verwey-Jonker Instituut), Pieter Tops (hoogleraar bestuurskunde Tilburg University) en Annemarie Mars (veranderdeskundige). Lezingen worden afgewisseld met inspirerende workshops en interactieve sessies. De programmaonderdelen voeren de bezoekers naar typisch Tilburgse locaties. Congresgangers maken kennis met Tilburg in de Spoorzone, laten zich inspireren door energieke sprekers in Poppodium 013 en gaan op zoek naar energie in de wijken. Ze wisselen ervaringen uit met collega's uit het vak en gaan op vrijdag met handige tips op zak weer naar huis.

Kijk op www.lpb.nl/congres-2015 voor meer informatie over het programma, sprekers en inschrijven.

Het LPB is een netwerkorganisatie van en voor professionals die werkzaam zijn in de wijkaanpak. Regisseurs, pioniers, intermediairs, bruggenbouwers, voorlopers, wijkambtenaren die op zoek gaan naar de grenzen van hun vakgebied - en die over de grenzen heen kijken. De belangrijkste doelstelling van het LPB is het samenbrengen van vakgenoten en het uitwisselen van kennis over en ervaring met wijkgericht werken.