Maryland gebruikt Gemalto's oplossing voor nieuwe polycarbonaat rijbewijzen

Amsterdam, 18 november 2015 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, levert de Motor Vehicle Administration (MVA) van de staat Maryland in de VS een compleet product voor afgifte en personalisering van rijbewijzen op basis van polycarbonaat technologie. MVA

maakt voor rijbewijzen en ID-kaarten gebruik van Sealys Secure Document van Gemalto en van de Coesys Issuance Solution.

Als onderdeel hiervan levert Gemalto een nieuwe 'look and feel' voor zowel het rijbewijs als de ID-kaart, gebruikmakend van de nieuwste beveiligingsmethoden om identiteitsfraude te voorkomen. MVA koos ervoor om polycarbonaat voor deze documenten te gebruiken. Dit materiaal maakt het mogelijk een reeks beveiligingsaspecten in te bouwen die moeilijk te kopieren zijn. Gemalto gaat MVA-medewerkers ook trainen voor de gecentraliseerde afgifte, onderhoud en ondersteuning van het product. De start vindt plaats in 2016.

"Wij zien uit naar het verbeteren van de veiligheid en integriteit van de rijbewijzen en ID-kaarten van Maryland" zegt Christine Nizer, MVA-administrator van Maryland. "Gemalto's ervaring met het ontwerp en de productie van veilige kaarten zal ten goede komen aan de inwoners van Maryland, terwijl wij onze burgers een veilig product kunnen aanbieden."

"Voor Amerikanen is het rijbewijs het standaard identiteitsdocument dat niet alleen wordt gebruikt als bewijs van rijvaardigheid maar vaak ook als er een ID-kaart vereist is, bijvoorbeeld voor binnenlandse reizen en voor het openen van een bankrekening," voegt Neville Pattinson, senior vice-president Government Programs Noord-Amerika van Gemalto toe. "Amerikaanse staten verlangen een oplossing die veilig, betrouwbaar en betaalbaar is terwijl deze ook moet voldoen aan de eisen van de betreffende staat."

Over Gemalto

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2014 van EUR 2,5 miljard en met gerenommeerde klanten in meer dan 180 landen.

Gemalto helpt mensen elkaar te vertrouwen in een steeds meer verbonden digitale wereld. Miljarden mensen wereldwijd willen een betere levensstijl, slimmere woonomgevingen en de vrijheid om - altijd en overal - te communiceren, te winkelen, te reizen, te bankieren, zich te vermaken en te werken op een prettige en veilige manier. In deze snel veranderende mobiele en digitale omgeving stellen wij bedrijven en overheden in staat een ruim assortiment van veilige en gemakkelijke diensten aan te bieden door financiele transacties, mobiele diensten, openbare en priveclouds, eHealthcare-systemen, toegang tot eGovernment-diensten, het internet-der-dingen en ticketsystemen voor het openbaar vervoer te beveiligen.

Gemalto's unieke technologieportefeuille - van geavanceerde cryptografische software in een verscheidenheid van vertrouwde voorwerpen tot zeer solide en schaalbare back-officeplatformen voor authenticatie, versleuteling en beheer van digitale referenties - wordt u aangeboden door onze teams van wereldklasse. Onze 14.000 werknemers zijn actief in 99 kantoren, 34 personaliserings- en gegevenscentra, en 24 centra voor onderzoek en ontwikkeling naar software, verspreid over 46 landen.