Gezamenlijke crisisnoodopvang vluchtelingen Veere en Noord-Beveland in Koudekerke

Binnen de gemeente Veere is de Couburg in Koudekerke als locatie aangewezen waar - zoals het er nu naar uitziet - vanaf 15 december tot en met 21 december voor maximaal twee keer 72 uur crisisnoodopvang wordt geboden aan ongeveer 200 vluchtelingen. De crisisnoodopvang in de Couburg organiseren gemeente Veere en Noord-Beveland samen.

Noord-Beveland beschikt niet over een locatie waar 200 mensen terecht kunnen. Vandaar onze samenwerking en het geeft bovendien meer rust en tijd voor de vluchtelingen.

De Couburg

De Couburg staat in de gemeentelijke crisisplannen als locatie voor tijdelijke opvang in het geval van calamiteiten. Deze locatie beschikt over een gunstige ligging en aanvoerroutes. Daarnaast zijn de noodzakelijke voorzieningen voor tijdelijke noodopvang hier aanwezig. Omdat de vluchtelingen na twee keer 72 uur doorstromen naar andere opvang, wordt de ruimte niet permanent ingericht. Vanwege de crisisnoodopvang zal de Couburg ongeveer een week buiten gebruik zijn.

Kortdurende crisisnoodopvang

Het gaat hier nadrukkelijk om kortdurende crisisnoodopvang die ervoor zorgt dat mensen kunnen beschikken over een veilige, droge en warme plaats. Het gaat hier niet om het afhandelen van reguliere asielprocedures.

Informatie

De omwonenden van de Couburg zijn inmiddels via een brief op de hoogte gebracht. De gebruikers van de Couburg worden door de gemeenten op de hoogte gebracht. Op de websites www.veere.nl en www.noord-beveland.nl vindt u de actuele informatie. Daarnaast is een informatienummer opengesteld 0118-555444/0113-377377 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Vrijwilligers

Mensen die in welke vorm dan ook ondersteuning willen verlenen kunnen zich melden via bovenstaande telefoonnummers of mailen naar gemeente@veere.nl of info@noord-beveland.nl.