Derde editie MKB Export Award van start

woensdag 18 november 2015 08:56 Economie

Dit is een origineel bericht van MKB-Nederland

Ondernemers met internationale ambities kunnen zich met ingang van vandaag aanmelden voor de derde editie van de MKB Export Award, een initiatief van MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met taleninstituut Regina Coeli. De uiteindelijke winnaar van deze exportprijs krijgt een flinke duw in de rug om zijn doel te verwezenlijken.

De verkiezing is bij uitstek bedoeld voor mkb-ondernemers die de potentie hebben om met succes de grens over te gaan of hun internationale activiteiten juist willen uitbreiden. Volgens MKB-Nederland, TNT en RVO.nl heeft het mkb volop mogelijkheden om internationaal zaken te doen; zowel op nabij gelegen markten als ver weg. Niettemin is het voor veel ondernemers nog lastig om die eerste stap te zetten. Met de MKB Export Award willen deze organisaties mkb-ondernemers stimuleren hun mogelijkheden te verkennen.

Marieke Havermans van Onora bv uit Den Bosch, de winnaar van vorig jaar, noemt de MKB Export Award " een fantastische prijs". "Mijn bedrijf is hierdoor in het zadel geholpen. Door de financiele prijs kon ik mijn mallen naar Nederland laten verschepen. Daarnaast heeft het mij ontzettend veel pr opgeleverd. Ik stond in bijna alle nationale dagbladen, was te horen op de radio en ik ben op televisie geweest. De MKB Export Award verandert je van een starter met een leuk idee in een starter die serieus wordt genomen."

Inschrijven

Ondernemers kunnen zich met ingang van vandaag voor de MKB Export Award 2015 inschrijven op de website www.mkbexportaward.nl. Hier kunnen zij aangeven welke (nieuwe) markt(en) zij willen veroveren en met welk product of dienst. Ook dienen zij hier hun internationale ambities motiveren. De inschrijving sluit op 17 februari 2016.

Competitie

Uit alle deelnemers kiest een deskundige jury begin maart de top 3 op basis van het profiel, de internationale plannen en de motivatie. Na een aantal aanvullende vragen wordt de uiteindelijke winnaar door de jury bepaald.

Prijs

De winnaar van de MKB Export Award 2015 maakt een vliegende start bij het verwezenlijken van zijn of haar internationale ambities. De winnaar krijgt een exportcheque van TNT t.w.v. Euro15.000,- een jaar lang kosteloos lidmaatschap van MKB-Nederland, een Zakenpartnerscan van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en een driedaagse talencursus naar keuze van taleninstituut Regina Coeli ('de nonnen in Vught'). De eerste editie van de MKB Export Award werd in 2013 gewonnen door Dovideq Medical uit Deventer.