Expedia duikt in kansrijke markt treinverkeer

Expedia duikt in kansrijke markt treinverkeer

Boekingsplatform Expedia ziet de kansen van het groeiende treinverkeer. In 2016 wordt het mogelijk om treinen te boeken via dit platform. Dit wordt een echte uitdaging voor het bedrijf want het heeft als strategisch doel gekozen om wereldwijd treinverbindingen aan te bieden. "Dit is een trend die we niet kunnen negeren,* meldt Greg Schulze.

Treinverbindingen gigantische markt

Het bedrijf dat Expedia inschakelt om de klus te klaren heet SilverRail Technologies. De strategische keuze voor dit segment in reizen is mede gebaseerd op de jongste marktcijfers. Treinreizen vertegenwoordigt een waarde 30 miljard euro. Dat is dan alleen nog maar het cijfer van Europa. Het is dan met name ook deze markt die Expedia wil bedienen. Het treinverkeer op Europese schaal verbindt een groot aantal steden. Precies de markt die voor Expedia zo belangrijk is, reizen en korte verblijven. De toegenomen snelheid door het netwerk van hogesnelheidstreinen, het veranderde bewustzijn over milieubewust reizen maakt dat het boekingsbedrijf nog meer groei verwacht in deze vorm van transport.

Consument wil het nu al weten

"We weten dat er stevig naar treinverbindingen wordt gezocht, vooral in Europa en Azi*. We willen er zeker van zijn dat onze klanten een compleet aanbod krijgen in mogelijkheden om te reizen wanneer ze onze websites bezoeken,* meldt Greg Schulze, senior vice president, Global Tour and Transport van deExpediaGroup. Het laat zien dat Europa waarschijnlijk prioriteit heeft in de ontwikkeling maar dat Azi* ook belangrijk is.

SilverRail Technologies meldt dat de ontwikkeling van het boekingsplatform al gestart is. Wanneer de treinverbindingen zichtbaar worden in de websites van de Expedia Group is nog niet bekend gemaakt.