Vijf arrestaties in Saint-Denis

Radio en TV | wo 18 nov 2015

De jacht op de verdachten van de aanslagen in Parijs gaat door. De politie arresteerde vanochtend vijf mensen in Saint-Denis, een voorstad van Parijs. De identiteit van deze mensen is nog niet vrijgegeven.

Daarnaast is bekend geworden dat een vrouw zichzelf heeft opgeblazen met een bomvest. Er zijn geen burgerslachtoffers gevallen.

Update #Parijs #saintdenis #eenvandaag pic.twitter.com/CibF2zMWMc

-- Maaike Kempes (@Maaike1V) November 18, 2015

De politie en speciale eenheden gingen rond half 5 vanochtend naar de voorstad om daar een appartement te omsingelen. Er zijn verschillende schoten en explosieven gehoord. Tijdens het vuurgevecht tussen de verdachten en de politie zijn vijf agenten lichtgewond geraakt.

#BREAKING: Massive #GIGN operation in #SaintDenis #Paris in search apparent 9th #ParisAttacks suspect pic.twitter.com/9JjMUBwdNs

-- Amichai Stein (@AmichaiStein1) 18 november 2015

[INFO] #SaintDenis Operation #RAID en cours A cette heure, 5 policiers du #RAID sont legerement blesses.

-- Police Nationale (@PNationale) 18 november 2015

In het appartement zouden verdachten zich schuilhouden die te maken hadden met de aanslag van afgelopen vrijdag in Parijs. Onduidelijk is wie er in het appartement aanwezig is. Er gaan geruchten dat het gaat om Salah Abdeslam en Abdelhamid Abaaoud, het meesterbrein achter de aanslagen. Dit bericht is echter nog niet door de autoriteiten bevestigd.

De angst zit er bij de Parijzenaren nog goed in. De scholen in Saint-Denis blijven vandaag dicht. Eerder deze morgen riep de burgemeester van de voorstad van Parijs op dat de bewoners binnen moesten blijven.

Onze verslaggevers Maaike Kempes en Bart Hettema zijn momenteel in de Franse hoofdstad en zullen ons bijpraten over de laatste ontwikkelingen.

In Radio EenVandaag een reportage vanuit Parijs van verslaggever Harm van Atteveld. Hij duikt in de wereld van de Malinese migranten. Daarnaast een gesprek met Evelyn Arsanili. Zij is assistant-professor migratiegeschiedens en doet onderzoek naar migranten in westerse samenlevingen.