Subsidie voor Innovatieprojecten rendementsverbetering in de visserijsector

Gepubliceerd op: 18 november 2015 | Gewijzigd op: 18 november 2015

Producentenorganisaties voor visserijproducten, visserijondernemingen of samenwerkingsverbanden in de visserijsector kunnen subsidie krijgen voor het uitvoeren van innovatieprojecten. De projecten moeten gericht zijn op kostenbesparing en rendementsverbetering. Aanvragen van de subsidie Innovatieprojecten rendementsverbetering kan van 14 januari tot en met 1 april 2016.

Subsidiebudget

Voor deze subsidie is EUR 2 miljoen beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten de subsidiabele kosten minimaal EUR 500.000 zijn. U krijgt maximaal 50% vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen. Het maximale subsidiebedrag is EUR 375.000 per rendementsverbeteringsproject.

Alleen volledige aanvragen

We nemen alleen aanvragen in behandeling die volledig zijn. U dient uw aanvraag uiterlijk op 1 april 2016 voor 17.00 uur bij ons in. Na de sluitingsdatum kunt u geen aanvullingen of wijzigingen meer doorgeven. Het gaat hierbij om informatie die van invloed kan zijn op de inhoud van het project.

Tenderregeling

Innovatieprojecten rendementsverbetering is een tenderregeling. Dit houdt in dat alle volledige aanvragen die op tijd zijn ingediend met elkaar concurreren voor het beschikbare budget. Aan de hand van vooraf opgestelde selectiecriteria rangschikken we de aanvragen. Hierbij kijken we in hoeverre uw aanvraag voldoet aan de doelstelling van de subsidieregeling. Het budget gaat naar de projecten met de hoogste rangschikking.