Talentenmarkt om arbeidsmarkt in evenwicht te brengen


AMSTERDAM, 20151105 -- Een onlangs gepubliceerd essay van de Universiteit Utrecht, laat zien dat de Nederlandse arbeidsmarkt structureel uit evenwicht is. Ongekende Talenten tracht een bijdrage te leveren aan het in balans brengen van de arbeidsmarkt met de Ongekende Talentenmarkt, op woensdag 18 november 2015 in het Sieraad te Amsterdam.

Volgens de onderzoekers achter het essay ‘Blik op wetenschap 2015 – Op weg naar een duurzame arbeidsmarkt’, heeft de Nederlandse samenleving baat bij een duurzame arbeidsmarkt, waarbij elk talent optimaal wordt benut en ieder individu een rol heeft te vervullen. Op dit moment wordt de ware potentie van de arbeidsmarkt echter onderbelicht, doordat er een tweedeling heerst tussen in- en outsiders. Daarnaast worden ‘allochtonen’, ouderen, vrouwen of mensen met een beperking onderbenut, wat leidt tot overbezetting (met als gevolg een te grote werk- en tijdsdruk) van grote groepen werkenden.

Ongekende Talenten wil een bijdrage leveren aan het rechttrekken van de scheve verhoudingen op de arbeidsmarkt en organiseert daarom de Ongekende Talentenmarkt op woensdag 18 november 2015, in het Sieraad in Amsterdam. Ambitieuze studenten en starters met diverse culturele- en studieachtergronden worden middels speeddates verbonden met werkgevers. Onder andere Van Doorne advocaten, notarissen en fiscalisten, ABN AMRO, Deloitte, Humanity in Action en Berenschot zullen uitdagende stageplekken en/of vacatures aanbieden. Ook krijgen de deelnemers workshops aangeboden op het gebied van essentiële arbeidsmarktvaardigheden zoals netwerken, solliciteren en presenteren. Meer informatie over dit initiatief is te vinden op www.ongekendetalenten.nl





Ongekende Talenten