Samenwerking StorageCraft en ExaGrid voor "Best-of-Breed" back-upsoftware en -opslag

Met dit partnerschap wordt een unieke end-to-end oplossing gecreeerd die prestatievoordelen biedt voor backup- en herstelwerk
WESTBOROUGH, Massachusetts, 18 november 2015 /PRNewswire/ -- ExaGrid [http://www.exagrid.com/]((R)), leidinggevend leverancier van uitschaal-backup-opslag op schijf met gegevensontdubbeling en StorageCraft(R) Technology Corp. [http://www.storagecraft.com/] leidinggevende onderneming voor backup- en noodherstelsoftware, hebben een partnerschap aangekondigd waarmee een unieke end-to-end oplossing voor gegevensback-up wordt geboden.

Het zijn alletwee volgende-generatieproducten die samen een uniek prestatievoordeel bieden bij zowel backup- als herstelwerk. De combinatie van de momentopname-technologie van StorageCraft met de landingszone- en uitschaal-backup-opslag van ExaGrid zorgt ervoor dat backups snel plaatsvinden. Dit dankzij het backup-process [https://www.storagecraft.com/products/overviews/storagecraft-shadowprotect] van StorageCraft en de methode van ExaGrid waarmee backups rechtstreeks naar de schijf worden geschreven waarna de aanpasbare gegevensontdubbeling [http://www.exagrid.com/exagrid-products/data-deduplication/] wordt verricht. Bovendien bewaart ExaGrid de meest recente backup volledig en niet ontdubbeld in een landingszone, zodat StorageCraft snel herstelwerkzaamheden kan uitvoeren. De langetermijn-bewaring geschiedt in ontdubbelde vorm met het oog op voordelige opslag.

"De combinatie StorageCraft met ExaGrid is ideaal voor de klanten van EMC NetWorker, Commvault Simpana, Veritas NetBackup, Veritas Backup Exec en IBM TSM die een alternatief willen voor de dure, langzame en ingewikkelde backup-omgevingen en willen overstappen naar een backup-omgeving die voordelig geprijsd is en gemakkelijk te beheren valt en die snel backups en herstellingen uitvoert," verklaart Bill Andrews, de CEO van ExaGrid.

De meeste backup- en noodherstel-softwareproducten hebben moeite een evenwicht te vinden tussen de vereisten voor een korte hersteltijd en de voordelen van ontdubbeling. De unieke momentopname-architectuur van StorageCraft doet slechts minimaal beroep op de systeembronnen voor de opname van systeemherstelpunten, die vervolgens door ExaGrid worden overgenomen en efficientere opslag leveren. De gecombineerde oplossing zorgt voor een korte hersteltijd, snel herstel en uitstekende opslagbenutting met een minimale impact op de productiesystemen.

"De oplossingen van ExaGrid en StorageCraft werken samen en maken de sterke punten van elke afzonderlijke oplossing nog beter, met als gevolg een uiterst snel, efficient en eenvoudig backup-proces gekoppeld aan snel herstel en uitstekende, schalende opslagbenutting," zegt Scott Barnes, Hoofd Technologie bij StorageCraft. "Dankzij dit partnerschap ontstaan er backup- en hersteloplossingsmogelijkheden waar IT-deskundigen enthousiast over zullen zijn."

De ontdubbelingsapparatuur en oplossingen van de eerste generatie voegden eenvoudigweg gegevensontdubbeling toe inline op weg naar de schijf in omhooggeschaalde opslag (front-end controller met schijfrekken). Hierdoor ontstaan drie problemen. Het eerste probleem is dat het backup-proces langzaam verloopt omdat er gegevensontdubbeling wordt verricht; dit is een rekenintensief proces binnen het backup-venster. Het tweede probleem is dat herstellingen, externe tapekopieen en opstarten vanaf VM langzaam verlopen omdat alle gegevens in ontdubbelde vorm worden opgeslagen en het rehydrateren ervan tijd in beslag neemt. Het laatste probleem is dat er alleen opslag wordt toegevoegd naarmate er meer gegevens zijn en het backup-proces steeds langer duurt als er geen rekencapaciteit wordt toegevoegd.

ExaGrid ontdubbelt niet alleen de gegevens om kosten en opslagruimte te besparen maar biedt ook een oplossing voor de drie ontdubbelingsproblemen. Ten eerste wordt de backup rechtstreeks naar de schijf geschreven waardoor de hoge overhead bij ontdubbeling wordt vermeden tijdens het backup-proces. Ten tweede worden de laatste backups in volledige, niet ontdubbelde vorm opgeslagen in een landingszone, omdat 95% van de herstelbewerkingen, externe tapekopieen en opstarten vanaf VM plaatsvinden vanuit de meest recente backups. Dankzij deze landingszone zijn de backups net zo snel als een schijf maar zonder rehydrateringstijd. Tenslotte, naarmate er meer gegevens komen, voegt ExaGrid volledige apparatuur toe met processor, geheugen, bandbreedte en schijf binnen een uitschalende GRID-architectuur zodat het backup-proces een vaste duur heeft.

"StorageCraft en ExaGrid zijn de volmaakte partners die aan klanten een laaggeprijsde, gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve backup-oplossing van de volgende generatie kunnen bieden," zegt Andrews.

Over StorageCraft

De in 2003 opgerichte groep bedrijven van StorageCraft biedt de beste oplossingen in zijn klasse qua herstel, systeemmigratie en gegevensbescherming voor servers, desktop-pc's en laptopcomputers. StorageCraft levert softwareproducten die de uitvaltijd verminderen, de veiligheid en stabiliteit voor systemen en gegevens verbeteren, en de total eigendomskosten verlagen. Ga voor meer informatie naar www.storagecraft.com [http://www.storagecraft.com/].

Over ExaGrid

Organisaties wenden zich tot ExaGrid [http://www.exagrid.com/] omdat wij het enige bedrijf zijn dat ontdubbeling heeft toegepast op een manier die alle problemen met de opslag van backup uit de weg heeft geruimd. De unieke landingszone en uitschalende architectuur van ExaGrid levert de snelste backup - resulterend in het kortst durende backup-proces met een vaste duur, de snelste lokale herstellingen, snelste externe tapekopieen en onmiddellijk VM-herstel - en biedt tevens een blijvende oplossing voor de duur van het backup -proces, een en ander met lagere begin- en lange-termijnkosten. Kijk hoe u de stress van backups kunt elimineren op www.exagrid.com of neem contact met ons op op LinkedIn [https://www.linkedin.com/company/exagrid-systems]. Lees hier hoe klanten van ExaGrid [http://www.exagrid.com/customers/customer-case-studies/] voorgoed hun moeilijkheden met backups hebben geelimineerd.

ExaGrid is een gedeponeerd handelsmerk van ExaGrid Systems, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars.

Contactpersoon voor public relations: Christine Murphy ExaGrid cmurphy@exagrid.com [mailto:cmurphy@exagrid.com]774-760-0248

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151117/288171LOGO

ExaGrid

Web site: http://www.exagrid.com/