Calypso ondersteunt scherpe toename in gebruik van derivaten aan koopzijde met oplossing voor portfolio's en risico's voor alle activa

SAN FRANCISCO, 19 november 2015 /PRNewswire/ -- Calypso Technology, een vooraanstaand leverancier van software voor kapitaalmarkten, heeft vandaag de uitgave aangekondigd van Portfolio Workstation, een oplossing voor het beheer van uiteenlopende activa die specifiek is ontworpen voor het snel groeiende segment van investeringsbeheerders die handelen in zowel derivaten als contante effecten. De toepassing zorgt voor een naadloze integratie van functionaliteit voor het in real-time beheren van portfolio's en risico's met het bekroonde platform van het bedrijf voor alles wat met de effectenhandel te maken heeft en de optimalisatie van zakelijke onderpanden, waarmee de meest uitgebreide oplossing voor de bedrijfstak is gerealiseerd.

Volgens een recente enquete die voor Calypso is afgenomen, neemt het gebruik van derivaten aan de koopzijde sterk toe. Bijna 45% van de 189 geenqueteerden meldde een toename in de handel in derivaten voor de deviezenhandel sinds 2008 en bijna 60% van die groep handelt dagelijks of wekelijks. Tegelijkertijd liet de enquete zien dat de meeste investeringsbeheerders deze situatie uitdagend vinden. Een overweldigende 80% van de geenqueteerden zei dat derivaten aanleiding waren tot zorg, zowel vanuit het perspectief van risicobeheer als vanuit een operationeel perspectief.

"Lage rendementen en een toegenomen vluchtigheid zijn voor investeringsbeheerders aanleiding geweest voor het toepassen van geavanceerde strategieen waarvan derivaten een noodzakelijke component zijn", aldus Charles Marston, Chairman en CEO van Calypso Technology. "Dat trekt een zware wissel op hun bestaande front-office-systemen en hun handelsinfrastructuur en wij denken dat onze nieuwe oplossing klanten een goed uitgangspunt geeft om deze twee kritieke kwesties aan te pakken".

Het Portfolio Workstation is een real-time commandocentrum dat het voor managers mogelijk maakt om de waarde en risico's van hun posities te bewaken, transacties te initieren en 'what-if'-analyses uit te voeren. De toepassing berekent tevens zowel gerealiseerde als niet-gerealiseerde winsten/verliezen en stelt managers in staat om aangepaste benchmarks te selecteren voor een nauwkeurige meting van prestaties.

De nieuwe portfolio-oplossing is een uitbreiding van het Calypso-platform voor de effectenhandel en de optimalisatie van zakelijke onderpanden dat wereldwijd wordt ingezet door meer dan 35.000 gebruikers bij meer dan 180 bedrijven. Het handelssysteem ondersteunt zowel straight-through processing als werkstromen op basis van uitzonderingen voor alle instrumenten met betrekking tot liquide middelen en derivaten. Met de bekroonde oplossing voor de optimalisatie van zakelijke onderpanden kunnen investeringsbeheerders alle beschikbare effecten consolideren in een opslagplaats, waarmee inefficiente silo's worden vermeden en het operationele risico wordt verminderd.

Calypso is een koploper in de Gartner Magic Quadrant for Trading Platforms en voor het zesde jaar op rij de best verkopende oplossing voor Treasury and Capital Markets in de 2015 IBS Sales League Table.

Over Calypso Technology, Inc. Calypso Technology, Inc. is een vooraanstaand leverancier van technologische oplossingen voor het beheer van uiteenlopende activa voor financiele markten. Het bedrijf levert klanten een platform voor consolidatie, innovatie en groei. Met 18 jaar ervaring in het afleveren van software en services voor handel, risicobeheer, verwerking en boekhouding helpt de oplossing van Calypso te zorgen voor eenvoud in complexe zakelijke en technologische uitdagingen. Calypso-oplossingen komen tegemoet aan de behoeften op het gebied van kapitaalmarkten, investeringsbeheer, clearing, zakelijke onderpanden, financien en liquiditeit. Klanten kunnen hun voordeel doen met een grotere efficientie, verbeterd risicobeheer, betere benutting van kapitaal, snellere naleving van regelgeving, kortere marktintroductietijd en lagere TCO. Calypso Technology biedt oplossingen die de betrouwbaarheid, aanpasbaarheid en schaalbaarheid vergroten.

Calypso wordt gebruikt door meer dan 34.000 marktprofessionals in meer dan 60 landen die meer dan 200 financiele instituten uit Azie, Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika vertegenwoordigen. Calypso Technology heeft meer dan 800 werknemers in 22 wereldwijde kantoren en het hoofdkantoor staat in San Francisco, California. "Calypso" is een gedeponeerd handelsmerk van Calypso Technology, Inc. in de Verenigde Staten, de Europese Unie en andere jurisdicties. De handelsmerken en servicemerken van andere partijen zijn de eigendom van de respectieve eigenaars en dienen als zodanig te worden behandeld. www.calypso.com [http://www.calypso.com/]

Calypso Technology

Web site: http://www.calypso.com/