Nog wekenlang files aan Franse grenzen


19 november 2015, 00:40

Nederlandse automobilisten en truckers die van en naar Frankrijk reizen moeten nog wekenlang rekening houden met files. De Franse grenscontroles gaan tot minimaal het einde van de Klimaattop (COP21) door.

Carl Decaluwe (Gouverneurs West-Vlaanderen) zegt in Belgische media dat de grenscontroles nog tot minimaal 11 december gaan duren. Dat is slecht nieuws voor Nederlandse transportbedrijven. Nederlandse chauffeurs staan de afgelopen dagen vaak in de file voor de Franse grens. Vandaag was opnieuw
zeer druk. De langste files stonden tussen Luxemburg en Frankrijk, soms wel 20 kilometer. Ook rond middernacht staan er nog korte wachtrijen op de snelwegen tussen Brussel en Valenciennes (A2) en op de route vanuit Luxemburg.

Toename controles

De VID signaleert nog altijd een toename van grenscontroles. Op de A16 tussen Brugge en Duinkerken was het de afgelopen dagen stil, maar vandaag werd ook hier gecontroleerd. Dit leidde gelijk tot file. Ook op lokale wegen wordt intensiever gecontroleerd. De opvallendste grenscontrole dook
echter op tussen Belgie en Duitsland: op de snelweg tussen Luik en Aken (A44) wordt intensief gecontroleerd. Het is voor het eerst dat deze grens wordt bewaakt. Er ontstond hierdoor een lange file.

Dat belooft. Intensieve grenscontroles in Rekkem zeker tot einde klimaattop https://t.co/1F48mNbRy2

* Hajo Beeckman (@hajobeeckman) November 18, 2015

Foto: (c) VID