Ouderkerkerplas steeds schoner dankzij innovatieve techniek


Publicatiedatum : 10 november 2015

Zondagmiddag 1 november werd de Dam in Amsterdam omgetoverd in een spectaculair `regenminnend' pop-up park met bomen, grasveld, CO2-absorberende wandelpaden en doe-het-zelf-workshops tijdens de Rainproof Ride & Rave. Dit evenement werd geopend door een fietstocht door Amsterdam.

Jeugdbestuurder, Freek Wallagh van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht reed ook mee met de Rainproof Rave & Ride om jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf ook iets kunnen doen tegen wateroverlast in de stad. "Het is belangrijk voor de Amsterdammers om te weten dat zij samen oplossingen
kunnen vinden voor de milieuproblemen van de toekomst. Dit geldt zeker voor jongeren in de stad. Zij krijgen nog hun hele leven met dit soort problemen te maken." vertelt de jeugdbestuurder. "Ik ben blij dat wij op een leuke manier zo veel mensen konden bereiken!"

Aandacht voor wateropvang

Wallagh fietste, samen met ongeveer zeventig mensen, mee met de tocht die onder begeleiding van de politie werd gemaakt naar de Dam. Henk Ovink (watergezant), Udo Kock (wethouder water), Roelof Kruize (directeur Waternet) en Rolf Steenwinkel (bestuurder Waterschap Amstel, Gooi en Vecht) reden
ook mee om aandacht te vragen voor de manier waarop mensen zelf kunnen bijdragen een groene, klimaatbestendige stad door zelf regenwater op te vangen.

Aftrap Amsterdam International Water Week

De Rainproof Rave & Ride was tevens de aftrap voor de Amsterdam International Water Week die afgelopen week plaatsvond in Amsterdam. Ongeveer 25.000 internationale water-professionals waren hiervoor in Amsterdam te gast.

Rainproof Rave & Ride
Jeugdbestuurder Freek Wallagh en Dagelijks Bestuurslid Ariane Hoog op de Dam tijdens de Rainproof Rave & Ride.