Informatieavond over dijkversterking in Roosteren


Het Waterschap Roer en Overmaas versterkt in 2016 en 2017 een gedeelte van de Maasdijken in Grevenbicht en Roosteren. Hierdoor worden de woningen, inwoners en bedrijven beter beschermd tegen wateroverlast bij hoogwater van de Maas. Om u hierover te informeren wordt een informatieavond
georganiseerd.

Informatieavond

Waterschap Roer en Overmaas organiseert op woensdag 9 december een informatieavond in de Roosterhoeve (Hoekstraat 29 Roosteren). Vanaf 18.45 uur bent u van harte welkom. U wordt geinformeerd over de plannen en de planning. Daarnaast zijn luchtfoto's en kaartmateriaal beschikbaar om in te zien.
U kunt ook vragen stellen aan het Waterschap.

Waarom is het nodig de dijken te versterken?

De landelijk vastgestelde norm tegen wateroverlast in Limburg langs de Maas is op dit moment 1/250. Dat betekent dat onze dijken bescherming moeten bieden tegen een Maasafvoer die gemiddeld eens per 250 jaar voorkomt; wat overeenkomt met een waterafvoer van 3.275 m3 per seconde. Het Waterschap
toetst regelmatig of de dijken daar nog steeds aan voldoen. Het grootste deel van de dijk bij Grevenbicht en Roosteren voldoet nu niet aan de huidige veiligheidsnorm. Daarom gaat Waterschap Roer en Overmaas aan de slag met het versterken van de dijk.

Meer informatie

Nadere informatie is ook krijgen via www.overmaas.nl/roosteren. Voor vragen over de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met Amber Verbunt via a.verbunt@overmaas.nl.