Voorlopig besluit Regio over inzameling huishoudelijk afval


17/11

Voorlopig besluit Regio over inzameling huishoudelijk afval

De gemeente is op grond van de `Wet milieubeheer' verantwoordelijk voor de inzameling van huishoudelijk afval. Om tot de landelijke richtlijn van 75% hergebruik te komen moet het aantal kilo's restafval dat nu in de grijze bak of zak verdwijnt naar beneden. Het Algemeen Bestuur van de Regio
Gooi en Vechtstreek maakte medio oktober bekend dat het voornemens is het beleid voor de inzameling van huishoudelijk afval te wijzigen.

Het beleidsvoornemen heeft tot doel het verhogen van de service voor het aan huis ophalen van gescheiden grondstoffen. In het GAD uitvoeringsplan `Van afval Naar Grondstof', staat deze regionale aanpak beschreven.

Inspraak De inspraakprocedure over het voorgenomen besluit loopt tot en met 4 december 2015. Raadpleeg

het voorgenomen besluit op www.gad.nl . Daarnaast zijn de stukken in te zien op het gemeentehuis,

het regiokantoor Gooi en Vechtsteek en de GAD. Inspraak kan per e-mail naar: inspraak@gad.nl of per post naar Postbus 251, 1400 AG Bussum, onder vermelding van `Inspraak beleidswijziging huishoudelijk afval'.

Na de inspraakprocedure volgt een definitief besluit van het Algemeen bestuur aan het einde van dit jaar.

De GAD blijft alle inwoners over de relevante ontwikkelingen informeren op zowel regionaal als op wijk niveau.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------