Aanhouding na melding alerte getuige


Aanhouding na melding alerte getuige

Laatste update:
19-11-2015 | 11:32

Amsterdam - Een 26-jarige man is donderdag 19 november omstreeks 05.30 uur aangehouden op het Christoffel Plantijnpad. De politie onderzoekt of hij zich schuldig heeft gemaakt aan een inbraak in een supermarkt aan het August Allebeplein. Een alerte buurtbewoner waarschuwde de politie.

De melder hoorde rond 05.20 uur glasgerinkel en het alarm afgaan, en zag een scooter met twee of drie mannen wegrijden. Een hondengeleider van de politie zag even later een scooter rijden. Bij het zien van de politie liet de scooterrijder het voertuig vallen en vluchtte de struiken in. De
verdachte negeerde de waarschuwingen van de hondengeleider om uit de struiken te komen. De politiehond Jacco pakte hem even later bij zijn arm, waarop de aanhouding volgde.

Bromfiets gestolen

De achtergelaten bromfiets was op 31 oktober gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en de betrokkenheid van deze verdachte. De gebeten verdachte is per ambulance ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had veel pijn, maar niets gebroken.