Aanhoudingen bij integrale actie


Aanhoudingen bij integrale actie

Laatste update:
19-11-2015 | 11:28

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Oosterhout - Bij een integrale actie van de gemeente en partners waaronder de politie zijn bij een woning enkele gestolen spullen aangetroffen en in een andere woning een hennepkwekerij. Er zijn in totaal drie mensen aangehouden.

Woensdagmiddag en -avond heeft de gemeente Oosterhout met enkele partners, onder andere de politie, een controleactie uitgevoerd. In twee woningen werden strafbare feiten ontdekt waarna de politie een onderzoek startte een aanhoudingen verrichte.

Kanonnierstraat

In een woning aan de Kanonnierstraat werden enkele frames van bromfietsen gevonden die waren gestolen. Ook stonden er twee fietsen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. In het huis werd een stroomstootwapen gevonden. De bewoner van het pand verzette zich in eerste instantie tegen de
controle. Hij werd voor korte tijd in een politieauto vastgezet om zo de controle te kunnen uitvoeren. Toen de spullen ontdekt waren kon die politieauto meteen doorrijden naar het bureau met de verdachte achterin.

Musschenbroekstraat

In een woning aan de van Musschenbroekstraat stuitte de gemeente op een hennepkwekerij op de zolder met ongeveer 65 planten cq stekjes. De politie nam direct het onderzoek over. Ook groeiden er enkele moederplanten waar stekjes vanaf gehaald waren. In de schuur lagen nog meer attributen die
gebruikt worden bij een hennepkwekerij. Twee aanwezigen in de woning, de bewoonster en een 20-jarige man uit Breda zijn aangehouden.