Inzameling PMD: Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Dranke..


Wat hoort bij PMD?

* Plastic verpakkingen omvatten uitsluitend huishoudelijk plastic verpakkingsafval. Geen landbouwplastic, piepschuim, emmers, plastic tuinstoelen of speelgoed.
*
* Metalen verpakkingen zijn drank- en conservenblikjes, siroopflessen en aluminium schalen. Geen spuitbussen of verfblikken.
*
* Drankenkartons zijn bijvoorbeeld pakken van yoghurt, melk en sap. Let op: de verpakkingen moeten leeg zijn! Stop er ook geen ander plastic verpakkingsafval in, anders kunnen we het afval niet scheiden.

Bekijk alle afvalproducten die bij PMD horen. PMD-afval met andere spullen of soorten afval kunnen we niet recyclen en worden dan ook niet meegenomen.

Tijdstip en plaats aanbieden plastic zakken

Plaats de zakken uiterlijk om 07.00 uur aan de weg op de plaats waar ook de afvalcontainers moeten worden aangeboden. Zakken die te laat en/of niet op de juiste plaats zijn aangeboden, worden niet meegenomen.

PMD aanbieden in de gratis doorzichtige PMD-zakken

Het PMD moet worden aangeboden in de daarvoor speciaal beschikbare doorzichtige PMD-zakken. De zakken zijn doorzichtig om te controleren of het juiste afval wordt aangeboden. PMD wat niet is aangeboden in deze speciale zakken wordt niet meegenomen.

De doorzichtige PMD zakken zijn gratis verkrijgbaar bij de dorpshuizen, de gemeente werf in Schaijk en het gemeentehuis in Zeeland.

Eerstvolgende inzameling

Maandag 7 december 2015.

De voordelen van het inzamelen van PMD

Door het op juiste wijze scheiden en aanbieden van afval, kunnen meer afvalstoffen hergebruikt worden en hoeven we minder (rest-)afval te verbranden. Dit is duurzamer, beter voor het milieu en scheelt in de kosten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over (de inzameling van) afval op de afvalwijzer.

* twitter
* facebook